Максималните температури ще се задържат с пролетни стойности – до

...
Максималните температури ще се задържат с пролетни стойности – до
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици ни очакват в петък

Максималните температури ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С, само че ще духа и мощен вятър

През нощта против петък облачността над страната ще се задържи забележителна. Над обособени региони в планините и по северното ни Черноморие ще превали слаб дъжд.
Минималните температури ще се покачват и ще са сред 8°С и 10°С. По-хладно ще се задържи над югозападните региони – до 5-6°С.
До обед в петък над страната ще се задържи с раздрана облачност. Следобед прогнозата е ново повреждане на времето, обвързвано с прекосяването на следващото атмосферно разстройване. Облачността ще се усили от югозапад на североизток и над Западна и Централна България се чака да превали и прегърми. Привечер превалявания чакаме и над крайните югоизточни региони, споделят от.

Очакваните оптимални температури в петък ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С. Над западните региони ще духа сдържан югозападен вятър, а в Източна България той ще е от юг.

Времето в София

През идващото денонощие ще се задържи с раздрана, най-вече междинна и висока облачност. Около обед от югозапад чакаме ново повреждане на времето. Ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, като не е изключено те да са съпроводени и от гръмотевици.
Минималните температури ще се покачат и ще са сред 5-6°С, а оптималните ще скочат до 18°С.

Времето в планините

Ще се задържи най-вече облачно, а следобяд над Западна Стара планина се чакат превалявания от дъжд. Не са изключени и гръмотевици. По-слаби ще са преваляванията в Рило-Родопския масив. Ще духа мощен вятър от югоизток.
Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 4°С.
Условията за зимни спортове ще са удобни, само че бъдете деликатни, той като вероятността от лавини остава висока.

Времето по Черноморието

До обед ще доминира раздрана облачност, а следобяд тя ще се усили и ще превали слаб дъжд. Температурите ще се покачат. Очакваните оптимални стойности ще са сред 18-20°С. Ще духа сдържан южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Времето на Балканите

Преминаващо атмосферно разстройване ще дефинира дъждовното време над страните от Западните и Централни Балкани. Значителни превалявания чакаме по крайбрежната линия на Адриатическо море. Висок риск от местни наводения ще има над Черна гора и Албания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР