Максималните температури днес ще бъдат между 36° и 41°, в

...
Максималните температури днес ще бъдат между 36° и 41°, в
Коментари Харесай

Днес е най-горещият ден от началото на лятото - живакът удря 41 градуса

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 36° и 41°, в София – към 36°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. От там издадоха оражнев сигнален код поради горещините в 16 области. Там жегата ще е огромна. Атмосферното налягане още малко ще се намали и ще се приближи до междинното за месеца.
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-33°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Идеално е за плаж. 
 
В планините ще бъде най-вече слънчево. И там ще е горещо, само че по горски. Ще духа сдържан западен, по високите елементи северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 30°, на 2000 метра – към 23°.
 
В петък ще премине размит студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската низина ще е до сдържан. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Северна България, само че единствено на изолирани места ще прегърми, допустимо е и да превали. В Южна България към момента ще има оптимални температури към 40°, в останалата част от страната ще са с 5-6° по-ниски.
 
В събота ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планинските региони кратковременно ще превали и прегърми. Вятърът ще е от източната четвърт, слаб. Температурите и в Южна България ще се намалят, само че въпреки всичко ще бъде горещо.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР