Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина

...
Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина
Коментари Харесай

Максим Генчев не се отказва от идеята дъщерята на президента да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм

Максим Генчев не се отхвърля от концепцията президентската щерка Дарина Радева да играе ролята на кралица Сара Теодора в новия му филм. Това призна самият режисьор пред " България Днес ".

" Защо да я променям, да не е прокажена? Дарина наподобява красиво, кралица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските актьори единствено тъй като е в роднинска връзка с президента? На кастинга пристигнаха 10 девойки, които аплайваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е ", споделя Генчев, който първоначално даже не афишира обществено в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доцент доктор Пенко Господинов. Чак по-късно счита, че Дарина може да получи основната роля на кралица Сара Теодора.

" Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм обявил това. Преди два месеца се случи то ", споделя Генчев.

Лентата, която ще прави режисьорът, се споделя " 1349-то лето господне " и е за цар Иван Александър.

Драмата с участите на президетската дъщеря в новия кино лентата на Максим Генчев се разигра в Народното събрание, след излъчването на лентата " Ботев " по Българска национална телевизия. Полемиката към качеството на кино лентата стана мотив за чуване на генералния шеф на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по просвета и медии. Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента - 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и присъединяване на Българска национална телевизия в него. И видя там спор на ползи.

" Сигнализираме и Съвет за електронни медии. Искаме инспекция за спор на ползи, присъединяване на президентски дъщери, по какъв начин се правят оценка тези филми? ", съобщи Нинова.

Отговорът на Кошлуков беше, че това са злословия, а Българска национална телевизия има думата за подбора на актьорите. От думите му се разбра, че занапред следва националната телевизия да реши дали Дарина да е в основната роля в новия филм на Маским Генчев.

От своя страна продуцентът на лентата Десислава Ковачева уточни, че предложенията им за основната роля са три. Освен Дарина са определени още актрисите Сара Драгулева и Мина Каукова.

Самият Румен Радев също разяснява обстановката:

" По отношение на тази раздухвана нервност приказвах с щерка си. От нейна страна няма стихотворец ангажимент, няма контракт за присъединяване във филм. Но аз се веселя, че моите деца избраха да останат, да учат и да се осъществят в България ", сподели Радев.

Въпреки цялата фихрушка от пристрастености, която се завъртя към присъединяване на Дарина Радева във кино лентата на Максим Генчев, той е безапелационен, че няма да се поддаде на външно въздействие и ще снима кино лентата си по този начин, както откри за добре и ще предложения за присъединяване тези артисти, които сметне подобаващи за функциите.

" Режисьорът и екипът считат, че Дарина Радева е най-подходяща както образно, по този начин и креативен за ролята на кралица Сара Теодора. Като финалният избор е на Българска национална телевизия. Не мога да отговоря за какво името на Дарина се употребява за политическа приложимост, тя е едно прелестно момиче, студентка в НАТФИЗ ", разясни продуцентката на кино лентата Десислава Ковачева. 400 лева е оптималното заплащане, което ще получава дневно определената актриса, която ще изиграе основната роля във кино лентата.

Дали в последна сметка Дарина Радева ще взе участие в новия филм на Максим Генчев престои да забележим. Това, че режисьорът не се отхвърля от позициите си и държи точно дъщерята на президента да изиграе основната роля, демонстрира, че той държи на правилата си и ги пази, даже когато това е срещу публичното мнение.

Скочи и на Овчаров

След драмите с кино лентата " Ботев " Максим Генджев се сръфа и с историка Николай Овчаров.

" Какво предлага Максим Генчев в своя " Ботев ". Ще си послужа с безпощадната оценка на Георги Лозанов, който е неоспорим потенциал по филмовите въпроси. " Образът на Ботев е пресъздаден по пропагандната кройка от близкото минало, като е сраснат от подготвени показа, познати още от началното обучение. Превърнат е в екранен манекен на образните и риторическите схеми за героя, наложени през соца, по които дружно с Левски, Ботев или Бенковски се пресъздаваха и революционери с каскети, партизани и политкомисари ". Това споделя историкът проф. Николай Овчаров, който е склонен с думите на Лозанов, че точно това би трябвало да се избегне при правенето на исторически филми у нас.

Генчев обаче не остава задължен на историка.

" Проф. Овчаров, гледай кино лентата, че се простреля в окото с опита си да ме анализираш. Като се осмелиш да гледаш " Ботев ", аз през това време ще проуча въпроса " Цар Александър самичък покръства еврейката? ", както си написал в книгата си за Второто царство. Чети Ботев, суетно дребосъче! ", приключва режисьорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР