Макс Верстапен спечели спринтовото състезание в Австрия. Пилотът на Ред

...
Макс Верстапен спечели спринтовото състезание в Австрия. Пилотът на Ред
Коментари Харесай

Верстапен се размина с инцидент с Перес и спечели спринта в Австрия

Макс Верстапен завоюва спринтовото съревнование в Австрия. Пилотът на " Ред бул " потегли първи и беше покрай конфликт със съотборника си Серхио Перес в първите завои, само че по-късно натрупа задатък и завоюва с лекост. Карлос Сайнц ( " Ферари " ) приключи на трето място.

Състезанието стартира на мокра писта, а първоначално Перес мина пред и двамата бяха доста покрай удар, като нидерландецът излезе от трасето. През това време Нико Хюлкенберг ( " Хаас " ) беше покрай това да ги изпревари. Верстапен си върна първото място в третия завой с нападателна маневра, което накара Перес да каже по радиото на отбора си: " Какво му има на Макс? ", като през това време беше изпреварен от Хюлкенберг.

Верстапен бързо натрупа задатък, а до края не позволи изненада. Перес приключи втори, а Сайнц беше най-близо до тях.

Веднага след края на надпреварата Верстапен и Перес си размениха реплики.

" Макс беше сърдит поради първия завой. Но не го видях там, имах неприятен старт, пробвах да се предпазя. След като осъзнах, че той е там, му оставих място. Но всичко е наред, говорихме за това. Видимостта беше доста неприятна ", сподели Перес.

Верстапен съобщи: " Беше малко рисков миг в първия завой. Когато те избутат от пистата, е доста хлъзгаво, само че успяхме да направляваме обстановката, а по-късно си направихме надпреварата. "

С триумфа той събра 203 точки и води със 70 пред Перес. Същинското съревнование е в неделя, а Верстапен още веднъж ще тръгне първи, откакто завоюва.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР