Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Япония, 16-и

...
Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Япония, 16-и
Коментари Харесай

Верстапен се върна на победния път в Япония, Ред Бул триумфира с титлата при конструкторите

Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Япония, 16-и кръг за сезона във Формула 1. Пилотът на Ред Бул не остави никакъв късмет на противниците си, с цел да победи на пистата Сузука. Той потегли от полпозишън и нито за миг нямаше проблеми да задържи първата си позиция, като направи и най-бързата обиколка в надпреварата. Световният първенец приключи с близо 20 секунди пред втория Ландо Норис с Макларън. На подиума се качи и вторият водач на Макларън Оскар Пиастри.

Победата е 13-та за Верстапен през 2023 година и 48-ма в неговата кариера. Нидерландецът е покрай четвъртия във безконечната класация по победи Ален Прост (51). Останалите пред него са Себастиан Фетел (53), Михаел Шумахер (91) и Люис Хамилтън (103). Успехът на Сузука приближи Верстапен и до трета международна купа. Той води със 177 точки пред втория Серхио Перес преди последните шест надпревари. Верстапен ще може да си подсигурява купата още в идващия старт за Гран при на Катар, когато на 7 октомври има спринтово съревнование, а ден по-късно обичайно.

Освен това Ред Бул завоюва предварително и купата при конструкторите. Тя е втора поредна за отбора, както и общо шеста в историята му. Тимът е с 623 точки, а вторият Мерцедес има единствено 305 т.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР