Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата

...
Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата
Коментари Харесай

Верстапен поведе във втората тренировка в Абу Даби

Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата подготовка преди Гран При на Абу Даби по-рано през днешния ден, само че и това не попречи на международния първенец да запише най-хубавото време във втората подготвителна сесия на „ Яс Марина “. Пилотът на Ред Бул съумя да стигне до 1:25.146 по време на квалификационните симулации в средата на сесията, което е с 1.517 секунди по-добро достижение от това, с което Люис Хамилтън оглави първата подготовка. 

Причината за това внезапно възстановяване на резултатите е фактът, че втората сесия се организира в изискванията на залязващо слънце и надлежно температурите на въздуха и асфалта бяха по-ниски. Това пък даде повече сцепление на водачите, което им разреши да бъдат толкоз по-бързи по отношение на по-ранната сесия. 

Самият Хамилтън приключи втория час за подготовка на четвърта позиция, с пасив от 0.615 от Верстапен. Пред него се класираха съотборникът му Джордж Ръсел и Шарл Леклер от Ферари, които приключиха на надлежно 0.341 и 0.453 от международния първенец. Петицата в края на втората подготвителна сесия преди последния старт за сезона във Формула 1 добави Серхио Перес, който изостана с 0.706 от своя съекипник Верстапен. 

Последният от водачите на трите огромни тима Карлос Сайнц се класира шести, а двамата представители на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо заеха седмото и осмото място. Топ 10 затвориха Дениъл Рикардо и Валтери Ботас, като Рикардо бе последният водач, който изостана с по-малко от секунда от Верстапен. Австралиецът приключи на 0.978 от своя някогашен съотборник. 

Последният спортен уикенд във Формула 1 за 2022 година продължава на следващия ден с третата свободна подготовка, която ще стартира в 12:30 часа българско време. Тя обаче ще се организира под следобедното слънце в Близкия изток, което значи, че резултатите от нея няма да бъдат представителни за действителния баланс на силите преди квалификацията. Финалната сесия за място за годината пък ще започва в 16:00 часа и ще се организира напълно под изкуственото осветяване на „ Яс Марина “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР