Макроикономическите показатели на Русия са на най-високо ниво, но стандартът

...
Макроикономическите показатели на Русия са на най-високо ниво, но стандартът
Коментари Харесай

Богата Русия, а руснаците - бедни

Макроикономическите индикатори на Русия са на най-високо равнище , само че стандартът на живот на руснаците продължава да спада. Икономиката и замразената политическа система са отговорни за всичко. Това разяснява московският сътрудник на в. " Монд " Беноа Виткин.

По време на предизборната акция за Държавната дума през септември асистент на опозиционен народен представител от Московска област призна, че е хранел фамилията си с храна с изминал период на валидност.
 18 умряли след натравяне с алкохол в Русия Обновена
18 умряли след натравяне с алкохол в Русия

Общо 33 души са се натровили

Пенсионерка от Челябинск в Урал сподели пред локален уеб страница, че се е отказала от цвекло, което е прекомерно скъпо за пенсията ѝ от 10 000 рубли (120 евро).

Семейства, за които визитата при ортодонт е немислимо.

Владимир Путин даже трябваше да удари обществено с пестник по масата, с цел да " изиска " понижаване на цената на макароните...

След 20 години ръководство на Владимир Путин в Русия изплува потресаваща и парадоксална истина: страната в никакъв случай не е била толкоз богата, а нейните поданици стават все по-бедни с всяка измината година ... В наши дни 62% от руснаците имат приходи, които са задоволителни единствено за храна и облекло.

Богата Русия, небогати руснаци. Такъв абсурд не е нов, в случай че вземем поради пропастта сред великолепието на царския двор и ужасната беднотия на крепостните. Режимът на Владимир Путин обаче, преди да стартира да подпалва пламъците на национализма и милитаризма, разчиташе на обещанието за разцвет. През 2008 година, Путин като министър председател предвижда, че през 2020 година междинната заплата ще доближи 2 700 $ .

Икономическите проблеми на Русия се дължат, че страната продължава да разчита главно на износа на газ и нефт.

Това е модел, който способства малко за икономическия напредък и на първо място не носи съвсем никакви приходи на популацията.

През последните 10 години завоюваха тези, които изнасят съветски първични материали в чужбина.
 Путин като с магическа пръчка срина цените на газа на международния пазар
Путин като с магическа пръчка срина цените на газа на международния пазар

След историческия връх на цената на газа в Европа през вчерашния ден

Доходите на държавните чиновници и военните също се покачиха, пенсиите обаче останаха на предходното си равнище, а ситуацията на работещите в частния бранш се утежни.

С други думи, при липса на мощна политическа воля, Русия остава страна на дълбокото неравноправие.

Според изследване от 2020 година на швейцарска банка " Креди Сюис ", 1% от най-богатите руснаци имат съвсем 60% от националното благосъстояние, спрямо 22% във Франция.

Неравенството има и районен темперамент: 72 от 85 района зависят от държавните дотации за своя бюджет. В тези райони учителите постоянно получават по-малко от 200 евро на месец.

Консерватизмът на държавното управление обаче е достигнал невиждано равнище и всяка промяна се възприема като недопустим рисков фактор.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР