Макларън обяви очаквания край на партньорството с Хонда във Формула

...
Макларън обяви очаквания край на партньорството с Хонда във Формула
Коментари Харесай

"Макларън" обяви раздялата с "Хонда" и подписа с "Рено" до 2020 г.

" Макларън " разгласи упования завършек на партньорството с " Хонда " във Формула 1. В идващите три сезона английският тим ще употребява мотори на " Рено ", оповестиха от отбора.

" Хонда " ще остане във Формула 1 като снабдител на " Торо росо ", който се съгласи да освободи мястото си при " Рено " за " Макларън ". Френският производител не беше податлив да поеме още един клиент при наличните три.

" Днешното съглашение ни дава стабилността, от която се нуждаем, с цел да продължим напред с нашето шаси и техническа стратегия за 2018 година без в допълнение съмнение. " Макларън " постоянно е работил доста, с цел да сътвори трайни партньорства с техническите снабдители. Убедени сме, че можем да донесем същинска стойност на " Рено ", до момента в който работим дружно в превръщането ни в непрекъснат победил в надпреварите ", съобщи шефът на " Макларън " Зак Браун.

Партньорството сред " Макларън " и " Хонда " продължи три години, като беше придружено от непрекъснати проблеми. Липсата на напредък в развиването на мотора и през този сезон накара английския отбор потърси смяна.

" Maкларън " заема предпоследното място в шампионата единствено с 11 точки. Фернандо Алонсо завоюва 10 от тях, само че не съумя да стигне до финала в осем от 11-те си надпревари този сезон. Щофел Вандорн не приключи четири от 12-те си старта. Дженсън Бътън, който замести Алонсо в Монте Карло, също отпадна.

В последния старт - Гран при на Италия, нито един от водачите на английския тим не пресече финалната линия, което се случи за четвърти път от началото на сезона.
Full story as @McLarenF1 and @HondaRacingF1 confirm split

> > https://t.co/9mi46sFBFk#F1pic.twitter.com/OgE35Mw4fk
— Formula 1 (@F1) 15 September 2017

Алонсо трябваше да изтърпи следващото си наказване в шампионата, този път с 35 места на стартовата решетка, поради потреблението на седми мотор през сезона, седма хибридна система, девето турбо, девета система МGU-H, шеста батерия и пети електронен блок..

" Хонда " е невероятна компания, която е във Формула 1, с цел да побеждава, сходно на " Макларън ". Въпреки че нашето партньорство не докара до стремежи резултат, това не омаловажава историята на двете компания, нито нашите опити към триумф във Формула 1. В момента в интерес и на двете компании е да преследват своите спортни упоритости поотделно ", сподели президентът на " Макларън " шейх Мохамед бин иса Ал-Халиха.

" Макларън " и " Рено " ще си сътрудничат за първи път като обособени марки. От английския тим обявиха, че съглашението сред двете страни не важи единствено за доставката на мотори.

" Това е стратегическо решение. Съюзът не е единствено в механически и състезателен проект, само че включва също маркетингови и информационни облаги. Знаем, че " Макларън " ще натиснат крепко газта, което е от изгода за всички страни ", сподели президентът на " Рено " Жером Стол.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (104)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР