Макконъл показва увереност в политическото си бъдеще, докато гласоподавателите в Кентъки преценяват здравния страх

...
Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл влезе в закуската
Коментари Харесай

Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл влезе в закуската на републиканската партия в окръг Грейвс в събота под овации и аплодисменти, но гласоподавателите изразиха известна загриженост за това как здравето му ще се отрази на способността му да продължи да служи в Сената.

„Това е моята 28-ма Fancy Farm и искам да ви уверя, че не е последната ми“, каза Макконъл пред тълпата. „Хората на този щат ме избираха седем пъти да върша тази работа и искам да знаете колко съм им благодарен“, добави той.

Появата на Макконъл в събота на закуската преди едно от класическите политически събития в Кентъки, пикникът Fancy Farm, идва на фона на скорошни въпроси за здравето и политическото му бъдеще. В края на миналия месец той замръзна по средата на изречението по време на пресконференция в Капитолия на САЩ и трябваше да бъде отведен от подиума от колегите си сенатори и помощниците си. Републиканският лидер, 81-годишен, по-късно се върна и отговори на въпроси на пресата, като каза на Ману Раджу от CNN: „Добре съм“.

В изявление няколко дни след инцидента офисът на Макконъл каза, че той планира да продължи да служи като лидер на малцинството в Сената до края на 118-ия Конгрес. Те обаче не казаха дали той планира да се кандидатира отново за лидер през 2025 г. или за преизбиране в Сената през 2026 г.

„Мисля, че времето му вероятно изтече“

Спекулациите за бъдещето на Макконъл станаха все по-чести, след като той получи сътресение и счупени ребра след падане през март. Той беше хоспитализиран и прекара няколко седмици в възстановяване, включително известно време в стационарно заведение за рехабилитация.

Един млад гласоподавател на закуската в Graves County, Гарет Уайтн, каза пред CNN: „Мисля, че времето му вероятно е изтекло“.

„Аз съм против по-старите кандидати, настоящия президент Мич Макконъл“, добави той. „Мисля, че те са преминали курса си в политиката, мисля, че биха били добри за подкрепа на хората сега. Но мисля, че политиката сега е по-скоро игра на млади мъже.

Някои обаче са склонни да гласуват за него, ако се кандидатира през 2026 г., въпреки опасенията си.

„Бих гласувал за него. Аз, като всички негови поддръжници, съм загрижен – искам той да е здрав и в безопасност“, каза Фил Майерс.

„Но ако той е кандидатът на републиканците, ще гласувам за него отново, както съм гласувал за него всеки път, когато се кандидатира, и бих го подкрепил по всякакъв начин, по който мога.“

Майърс твърди, че Макконъл „никога не е отстъпвал пред предизвикателство. Ако бях на 80 години и имах мозъчно сътресение, ще ми отнеме няколко месеца или година, за да го преодолея. Искам да кажа, нормално е, това, което лекарите ще ви кажат, това е нормално за човек на тази възраст.

Той продължи: „Той е много умен човек. Искам да кажа, той успя да запази нещата от далечната лява Калифорния, някои от тези идеи, които имат, от национална политика. Така че подкрепям Мич Макконъл.

По-рано CNN съобщи, че Макконъл също е паднал още два пъти през 2023 г., веднъж при пътуване до Финландия, за да се срещне с президента на нацията, и на националното летище Рейгън във Вашингтон, докато излиза от самолет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР