Македонците не искат да променят абсолютно нищо в своето разбиране

...
Македонците не искат да променят абсолютно нищо в своето разбиране
Коментари Харесай

Проф. Иван Илчев: Въпросът за отношенията ни с РСМ е в ръцете на политиците

" Македонците не желаят да трансформират безусловно нищо в своето схващане за историята, ние не можем да отстъпим от своето, по този начин ще си останем две страни, всяка от които си има своя версия за историята, от която за жалост никой в Европа не се интересува. Въпросът е в ръцете на политиците. Ако те желаеха да създадат нещо действително, трябваше да изпълнят това, което беше заложено в Договора и от което нищо не беше направено ". коментарът направи в изявление проф. Иван Илчев, член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония.

Според него европейските страни не схващат защо е разногласието ни и не се слага искане към Северна Македония да се откаже от явно неправилни тълкувания на македонската история, а се слага единствено към България:
 Проф. Илчев: Европейски историци няма да решат разногласието ни със Скопие Проф. Илчев: Европейски историци няма да решат разногласието ни със Скопие
Не бих споделил, че връзките на България с Република Северна Македония навлизат в нова фаза след срещата на двамата президенти - Румен...

" В това е нашата голяма виновност, че ние в продължение на десетилетия не направихме нищо, а единствено говорихме ".

Проф. Илчев изрече удивление, че в Европа имат вяра на всичко, казано от македонските политици:

" Те приказват от името на македонския народ, а м РСМ 25% от популацията няма нищо общо с историята на Македония. Ако приказваме за най-древно население на Балканите, това са албанците. Очевидно външнополитическият напън се употребява за вътрешнополитически цели в РСМ ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР