Македонският външен министър се срещна с представители на македонските българи!

...
Македонският външен министър се срещна с представители на македонските българи!
Коментари Харесай

Зам.-министърът на външните работи: Няма нужда от вето за РСМ, те си го самоналагат

Македонският външен министър се срещна с представители на македонските българи! Ще се оправим ли с езика на омразата?
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 897
" Правим всичко допустимо, с цел да покажем по какъв начин езикът на омразата, адресиран ненавреме, прераства в престъпни прояви. Неслучайно езикът на омразата беше заложен като част от критериите за европейския път на РСМ ", съобщи зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Тя акцентира, че РСМ дава доста обещания, само че няма съответни следващи дейности след антибългарски прояви и това става мотив за ескалиране на обстановката. 

" Важно е да покажат на личното си общество, че с цел да бъде европейско, би трябвало да има нулева приемливост към тези прояви ", уточни Петрова.

Дипломатът разяснява, че след приемането от Европейски Съюз на преговорната рамка, македонците са с чувството, че към този момент са почнали договаряния.

" Грешно сътвориха високи упования в обществото, че ще продължат и без смяната в Конституцията. А съгласно решението на всички страни, би трябвало да го създадат, това е ангажимент не към България, а към целия Европейски Съюз ", посочи Петрова.

Зам.-външният министър беше безапелационна, че не е належащо страната ни да постанова несъгласие за начало на договарянията с РСМ.

" Те са в независимо наложено несъгласие, ясно е записано, че с цел да продължат пътя си към европейската интеграция, би трябвало да трансформират Конституцията. Докато не го създадат, няма по какъв начин да стартират действително договарянията. Ние можем колкото пъти желаеме да наложим несъгласие, крайната цел е този район да бъде интегриран, по този начин ще бъде доста по-лесно да съжителстваме с тях, само че това може да стане, когато извършват критериите ", сподели още Петрова.

Утре тя отпътува за Австрия, където ще има диалози по тематиката за участието на България в Шенген. чака, че ще има и явен ангажимент на европейско равнище за средствата, които ще оказват помощ за контрола на незаконните мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР