Македонският премиер Зоран Заев заяви в интервю за Дойче Веле,

...
Македонският премиер Зоран Заев заяви в интервю за Дойче Веле,
Коментари Харесай

Зоран Заев очаква да се разбере с новото правителство в България

Македонският министър председател Зоран Заев съобщи в изявление за " Дойче Веле ", че се надява на решение на разногласието с България с новото държавно управление в София. Ако това не стане, той пожелава шанс на Албания в продължаването сама по европейския път.

" Голямо е разочарованието и контузията измежду жителите след блокадата на европейския път на Северна Македония, само че страната няма да търси други възможности ", съобщи министър председателят в изявление за предаването " Конфликтна зона " на " Дойче веле ". В него Заев приказва за възможностите за разрешаване на разногласието с България, идното броене, корупцията в страната и заплахата за района, в случай че забавянето на евроинтеграцията продължи.

" Оптимист съм, тъй като по време на последното ни посещаване на 17 юни се срещнахме с всички публични лица в България, президента, министър-председателя, министрите и предложихме решения на всички отворени проблеми. И имаше изцяло удостоверение на това, само че нуждата от политическа власт в България остава. Затова съм оптимист и мога да заключа, че продължаваме да бъдем другарски настроени, тъй като ние сме първи съседи и е обикновено да осигурим по-добро бъдеще на нашите младежи, да не бъркаме в тази посока. Затова имам вяра, че след сформирането на новото държавно управление (в София) е допустимо решение ", акцентира македонският министър председател.

Въпреки че разочарованието в страната след българската обсада " е доста огромно ", посочи той.

" Не, няма друга опция за нас с изключение на единствената: участието на Северна Македония в Европейския съюз. А пактът за европеизация на страната ни е най-ценният, най-важният за всички наши жители. Ние и другите страни от Западните Балкани сме като остров в Европейския съюз. Изцяло сме заобиколени от държави-членки на Европейския съюз. И желаеме да продължим и един ден да станем пълноправни членове на Европейския съюз. И това не е тъй като ние избираме да бъдем в Европейския съюз. Това е поради полезностите. Ние мощно имаме вяра в европейските полезности ", уверен е Заев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР