Македонският парламент сне имунитета на шестима депутати от опозицията, след

...
Македонският парламент сне имунитета на шестима депутати от опозицията, след
Коментари Харесай

Македонският парламент сне имунитета на шестима депутати

Македонският парламент сне имунитета на шестима депутати от опозицията, откакто прокурор изиска за тях 30-дневен арест по отношение на изказвания за присъединяване в насилственото навлизане в Народното събрание през април, съобщи Асошиейтед прес.

Шейсет и седем от 120 депутати в Народното събрание поддържаха през днешния ден отнемането на имунитета на обвинените им сътрудници.

Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ бойкотираха съвещанието, заявявайки, че акцията е политически стимулирана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението значи, че депутатите към този момент ще могат да бъдат съдени, показва АП. Прокуратурата упрекна 36 души по отношение на нахлуването в Народното събрание на 27 април, при което бяха ранени над 100 души. Заподозрените са упрекнати в терористично застрашаване на конституционния ред и сигурността, което планува най-малко 10 години затвор.

Деветнайсет души, измежду които някогашен министър на вътрешните работи, получиха мярка за неотклонение арест от 30 дни в очакване на правосъден развой, други трима са под домакински арест, а част от обвинените към момента се търсят.

тагове македонски парламент народен представител имунитет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР