Македонският парламент прекрати дебатите за френското предложение за започване на

...
Македонският парламент прекрати дебатите за френското предложение за започване на
Коментари Харесай

Екшън в Скопие, опозицията срази Ковачевски

Македонският парламент приключи дебатите за френското предложение за започване на договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз, оповестява БГНЕС. Малко след 19:00 часа българско време ръководителят на Народното събрание Талат Джафери заяви, че дебатите ще продължат на следващия ден в 12.00 часа българско време.

По време на дебатите със свирки и вувузели опозицията в Собранието заглуши обръщението на премиера Димитър Ковачевски по предлагането за преговорна рамка за присъединение на страната към Европейски Съюз.

Ковачевски въпреки всичко продължи да приказва за бъдещите европреговори и сподели, че няма да бъдат застрашени държавните ползи, както и идентичността на жителите на Република Северна Македония. Да го чуят обаче съумяха единствено депутати от ръководещата коалиция, които използваха слушалките за превод.

Накрая част от депутатите от опозицията скандираха " изменник ", оповестява МИА. 

По-рано към Собранието послание насочи и ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Пред македонските депутати тя съобщи, че Скопие би трябвало да направи крачка напред към Европейския съюз и акцентира, че по този начин наречените " македонски език " и " македонска еднаквост " се признават от Съюза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР