Македонската страна направи с френското предложение, това което прави от

...
Македонската страна направи с френското предложение, това което прави от
Коментари Харесай

Любчо Нешков: ЕС разбра с каква политика в Скопие си има работа

Македонската страна направи с френското предложение, това което прави от години във връзка с решаването на разногласието с България – отвращение да се откри решение и излаз от обстановката и да имаме естествени взаимоотношения. Новото в тази ситуация е, че Европейски Съюз схваща с какво ръководство, идеология и публична държавна политика има проблем.

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Любчо Нешков.

По думите му френското предложение съдържа три детайла. Първият са заключенията на Европейския съвет, вторият е преговорната рамка и третият, така наречен протокол. Тези три неща дружно вършат едно цяло, нито едно от тях не виси във въздуха. Заключенията са – даваме зелена светлина. Обръщаме се към преговорната рамка, какво включва тя – главно българските претенции. Как те се управляват – посредством протокола, удостоверява ги Европейският съвет, разяснява Нешков.

Българските политици, в това число и Кирил Петков, който в продължение на месеци отхвърляше, че договаря, че има френско предложение и план, сътвори един безпорядък, което докара до това българското общество да се тормози, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР