Македонска нация никога не е имало - това заявява гръцкият

...
Македонска нация никога не е имало - това заявява гръцкият
Коментари Харесай

Алексис Ципрас: Македонска нация никога не е имало

Македонска нация в никакъв случай не е имало - това декларира гръцкият министър председател Алексис Ципрас в изявление за вестник " Етнос ", което се чака да бъде оповестено на следващия ден. Думите му предават всички македонски медии, като се базират на информация на гръцкия новинарски портал " Нюз 24/7 ". В изявлението Ципрас приказва с детайлности по разногласието за името на Република Македония и показва с какво друго име Гърция би приела за някогашната югославска република.

Гръцкият министър председател показва, че в античността в никакъв случай не е съществувала македонска нация, както не е имало нито атинска, нито спартанска нация. А в днешната географска област Македония от VII век са се заселвали поредно гърци и славяни, българи, сърби, евреи и османци.

 

Тъй като тази географска област обгръща елементи от 3 страни, е неуместно някоя от тях да желае извънредно да се разпознава етнически като македонска, декларира Ципрас. Но и добавя, че би било неуместно и да не съществува думата Македония в името на някогашната югорепублика.

 

Тази позиция на премиера провокира неодобрение измежду гръцките националисти и църквата, които готвят протестни демонстрации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР