Македония не е в позиция да играе никакви игри. 25

...
Македония не е в позиция да играе никакви игри. 25
Коментари Харесай

Владимир Перев: Македонският политически връх е нерешителен

Македония не е в позиция да играе никакви игри. 25 години трае процесът за смяна на името, както и проблемите на македонската еднаквост, която ще бъде още веднъж обсъждана.

Проблемът е в нерешителността на македонския политически връх и в това, че няма задоволително сили да изясни на народа защо са се договорили и защо са се подписали. Това разяснява журналистът от Република Македония Владимир Перев в изявление за предаването „ Преди всички “ във връзка на разногласието за името на западната ни съседка.

„ Ако се играят някакви игри, не са с цел да се завоюва нещо в интернационален проект. Играят се игри, с цел да може, откакто всичко се подпише, ръководещите да не изгубят властта. Трябва да се каже, че има един сериозен проблем в договарянията, който никой не знае по какъв начин ще премине и това е желанието на гръцката страна прилагателното " македонски " да се написа на кирилица или на латиница, само че без британски превод, което всеки ще изговаря както желае “, сподели Перев.

Председателството на Европейски Съюз и ролята на България в Европа единствено дадоха късмет на българските политици да затвърдят взаимоотношенията сред двете страни за в бъдеще, уточни журналистът.

„ Отношенията Македония-България са значително разнообразни от връзките Македония-Гърция. В връзките сред Македония и България има сантимент и това е повече изразено от българската страна, в сравнение с от македонската страна “, сподели той.

Според него ориста на Македония е несигурна и неразбираема.

„ Въпросът е дали Македония изобщо ще устои като страна. Дали ще преживее демографския напън и демографските промени на популацията. Дали ще преживее бягането на популацията към Европа. Това е казусът и при македонците и при албанците, дори те доста повече остават в Европа “, сподели журналистът. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР