Макар Върховният административен съд (ВАС) да не видя нередност в

...
Макар Върховният административен съд (ВАС) да не видя нередност в
Коментари Харесай

Нов сигнал дали Пеевски може да се кандидатира за евродепутат – до прокуратурата

Макар Върховният административен съд (ВАС) да не видя неправда в това, че ЦИК действително ревизира единствено по адресна регистрация т.е. не в действителност дали Делян Пеевски е живял в последните 6 месеца в Европейски Съюз, с цел да може да се кандидатира за евродепутат, гражданско придвижване " Боец " се обърна с въпрос по тематиката и към Върховната касационна прокуратура (ВАП).
Адвокат Николай Хаджигенов, който защитаваше позицията на " Боец " пред ЦИК и Върховен административен съд, е изискал информация от граничните управляващи, митниците, летище София, НСО и външното министерство на ОАЕ за пътуванията на депутата от Движение за права и свободи, само че това не е направено, тъй като съгласно Върховен административен съд "... регистрирането на кандидатските листи по същността си е охранително произвеждане, при което претендентите би трябвало да дават отговор официално на условията на ИК, а инспекцията на Главна дирекция " ГРАО " е по отношение на сходството на заявените условия с условията да имат непрекъснат адрес в Република България и да са живели минимум през последните 6 месеца в Република България или в друга държава-членка на Европейския съюз ".
" Боец " обаче сезира и ВАП, като се аргументира на уеб страницата си по този начин – през последната половин година Пеевски не е участвал на нито едно пленарно съвещание на Народното събрание, също така от самото придвижване са го търсили на „ публично известния му адрес “ в хотел „ Берлин “, само че той не живее там. От централата на Движение за права и свободи също не са могли да дадат отговор къде живее Пеевски.
Сподели с твоите другари
Затова гражданското придвижване се съмнява, че " Делян Славчев Пеевски живее отвън територията на България и Европейския съюз, като е заявил неистинен данни в своята Декларация пред ЦИК, което е закононарушение от общ темперамент. Постоянните му полети до Дубай и дългите престои там допускат, че Пеевски има издадена виза за непрекъснато престояване в ОАЕ. Съгласно днешното законодателство, в случай че последният има такава виза, която му е нужна за престояване с сходен период, последният се явява данъчно длъжен индивид, което значи че има отседнал статут отвън територията на Европейския съюз ".
От " Боец " прибавят, че ще изпратят сигнали и писма за обстановката с Пеевски до Европейска комисия, Европейския парламент, АЛДЕ – в това европейско политическо семейство членува Движение за права и свободи, Европейската национална партия (ЕНП) и Партията на европейските социалисти (ПЕС).
Същевременно от " Боец " се оплакват, че против всички членове на Управителния съвет на сдружението (Георги Георгиев, Георги Карамфилов и Венелин Иванов) е стартирана инспекция по неизвестен сигнал. Проверяват се финансите на Георгиев, Карамфилов и Иванов, както и финансовото положение на " Боец ", настояват от придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР