Макар и на 37, Анди Мъри все още не е

...
Макар и на 37, Анди Мъри все още не е
Коментари Харесай

Класата е вечна: Мъри осъществи обрат срещу Шаповалов в Дубай и го очаква французин

Макар и на 37, Анди Мъри към момента не е не запомнил възприятието да печели мачове на най-високо равнище. В първия кръг на шампионата в Дубай, британецът победи някогашния номер 10, Денис Шаповалов, с 4:6, 7:6(5), 6:3 и в идващия кръг ще срещне спечелилия сред Гаел Монфис и Уго Юмбер. Това е и победа номер 500 на твърди кортове за трикратния " мейджър " първенец, като единствено Големите 3 и Андре Агаси имат повече. 

Сервис играта и на двамата съперници бе добра в първия сет, като в първите осем гейма нито един от тях нямаше опция за пробив пред себе си, но на деветия по-младият тенисист обърна играта в своя изгода и завоюва идващите две подавания, като по този начин поведе с 6:4.

Във втората част геймовете бяха доста по-оспорвани и завладяващи, като темпото на британеца в първите минути бе доста мощно и съумя да поведе с пробив. Въпреки това, Шаповалов съумя да изравни силите и да докара сета до тайбрек. В дългия гейм Мъри пое самодейността още в самото начало, което му обезпечи солидна преднина, през която да го завоюва със 7:5 и надлежно да изравни сетовете.

Силната игра на някогашния номер 1 се придвижи и в последната част на срещата, като завоюва още първото подаване на началния удар на съперника си. Геймовете бяха относително къси, като той успяваше да поддържа преднината си и най-после реализира успеха си, взимайки сета с 6:3.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР