Макар и Meltdown и Spectre да влязоха в новините в

...
Макар и Meltdown и Spectre да влязоха в новините в
Коментари Харесай

Браян Кързанич вече не отдава толкова голямо значение на Meltdown и Spectre

Макар и Meltdown и Spectre да влязоха в новините при започване на тази година и предизвикаха кошмари на експерти и админи, не всеки е чак толкоз смутен от обстановката. Ако разбираме вярно от думите на шефа на Intel, Браян Крзанич, нещата са поели в нормалното си русло. „ Нашата съществена цел е да пазим нашите консуматори в сигурност. Не сме получили отчети, че тези експлойти са били употребявани за кражба на информация от клиентите ни “, показа той по време на речта си на CES 2018, признавайки въпреки всичко, че двата казуса са едни от най-големите провокации, с които компанията се сблъсква през днешния ден. Крзанич благодари на промишлеността за взаимния труд, който са положили, с цел да адресират бързо казуса.

Изследователи от Университета на Грац, частна компания и Гугъл Project Zero откриват в средата на предходната година сериозни проблеми в дизайна и метода на работата на актуалните процесори на огромните производители на чипове. Пълни отчети за проблемите, откриване на уязвимостите и първите демонстрации за работещи експлойти се появиха при започване на тази година и тормозиха съществено мнозина. Оказа се, също така, че въпросните уязвимости могат да бъдат експлоатирани освен локално, само че и по далечен път, като това може да докара до откриване на секрети, които приложенията съхраняват в паметта, като пароли, банкови данни, частни ключове и други Засегнати са чиповете освен на Intel, само че и на AMD, Qualcomm и ARM.

Що се отнася до самия Крзанич, в някои американски медии излезе информацията, че откакто е научил за Spectre и Meltdown, Крзанич е продал огромна част от дяловете си в компанията, оставайки с минимума от дялове, които изпълнителният шеф може да има. CNBC цитира мнение на представител на Intel, съгласно който въпрсното освобождение от акции няма каквото и да е отношение към Meltdown и Spectre.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР