Макар и антиковид мерките отдавна да са отпаднали, а повечето

...
Макар и антиковид мерките отдавна да са отпаднали, а повечето
Коментари Харесай

Американците си предпочитат хоум офиса

Макар и антиковид ограниченията от дълго време да са отпаднали, а множеството хора да са имунизирани, заетостта на офисите в Съединени американски щати остава ниска - в диапазона от към 40 на 100 до 60 на 100 от равнищата преди пандемията, съгласно данни на основаната в Чикаго компания занимаваща се с ръководство на търговски парцели JLL, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Си Ен Би Си.

Какви са аргументите, които карат работещите в Съединени американски щати да отиват по-рядко до офиса спрямо тези по света и по особено в Европа и Азия? В разбора се показва, че посещаемостта към този момент се е върнала на равнища от към 70 до 90 на 100 в офисите в Европа и Близкия изток и доближава от 80 до 110 на 100 в някои азиатски градове.

Последните оценки надвишават 100 %, тъй като това значи, че някои служащи прекарват повече време в офиса в този момент, в сравнение с преди коронавирус пандемията, демонстрират още данните на компанията, която ръководи недвижими парцели с обща повърхност от над 400 млн. кв. м. По данни на американската компания офис площите в международните мегаполиси като Токио, Сеул, Сингапур, Париж и Стокхолм към този момент са ангажирани на най-малко 75 на 100, до момента в който в това време междинната посещаемост на офиси в 10 огромни метрополии в Съединени американски щати едвам неотдавна доближи 50 на 100 за първи път от удара на пандемията, въз основа на данни от " Кесъл систъмс " (Kastle Systems). От Си Ен Би Си показват, че посещаемостта варира доста съгласно града - от 66 на 100 в Остин, щата Тексас до 41 на 100 в Сан Хосе, щата Калифорния за седмицата, приключваща на 22 февруари.

Кои са главните аргументи за това?

Повече пространство и по-големи домове. Американците са по-склонни от хората в Европа и Азия да живеят в предградията и да имат по-големи домове, което прави по-привлекателна работата от разстояние от вкъщи. От друга страна, работата от у дома е по-малко привлекателна и по-рядко срещана в огромните градове, където живеенето в дребни жилища и постоянно в компанията на други генерации, какъвто е казусът в Хонконг, прави обособяването на работно място доста по-трудно.

Липса на публичен превоз. Американците, които живеят в огромните градове на Съединени американски щати, обаче към момента имат свои проблеми с пътуването до работното място. Дори в огромните градове с публичен превоз, като Ню Йорк и Сан Франциско, хората живеят по-далеч от градските центрове, с цел да спестят пари, само че това им коства повече разноски за превоз до работното място. Работещите в Ню Йорк имат най-дългото приблизително пътешестване в Съединени американски щати - 58 минути в едната посока, следвани от Чикаго (57 минути) и Лос Анджелис (52 минути). Работещите в Хонконг, Лондон и Сингапур имат едни от най-кратките междинни времена за пътешестване до работното място, вариращи към 45 минути във всяка посока, съгласно данни от " Мувит " (Moovit), компания за мобилни услуги, предоставени на " Уолстрийт Джърнъл ". Системите за публичен превоз в Европа и Азия нормално са по-достъпни и надеждни, споделят още специалистите.

Пазар на труда в интерес на служащите.

И най-после, служащите в Съединени американски щати може да имат мощното преговорно преимущество, че към момента се намират в обстановка на рекордно ниска от десетилетия безработица и продължаващо търсене на чиновници на фона на възобновяване от коронавирус пандемията. Към януари междинното равнище на безработица е 3,4 на 100 (около половината от това в ЕС), а като освобождението на личен състав също е на исторически минимуми от към 1 на 100, както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз.  

Какви са причините на чиновниците в Съединени американски щати?

Служителите в някои от най-мощните компании, в това число " Епъл " (Apple), " Дисни " (Disney) и " Амазон " (Amazon), уверено отхвърлиха така наречен инструкции от работодателите им за завръщане към работа в офиса, написа още Си Ен Би Си. Наетите посочваха в своите кореспонденции с управлението, че техният принос, до момента в който работят от у дома по време на световната пандемия, е оказал помощ на фирмите да усилят облагите си и, че премахването на отдалечената работа е в несъгласие с проектите за подобряването на продуктивността на работното място, както и с ангажираността във връзка с разнообразието.. Сериозен дял от чиновниците в Съединени американски щати - 39 на 100, споделят, че биха напуснали, в случай че способността им да работят от у дома бъде отнета, съгласно изследване извършено от всред 2300 служащи от " Оул лабс " (Owl Labs) и " Глоубъл уъркплейс аналитикс " (Global Workplace Analytics). Почти половината споделят, че биха спрели да работят толкоз интензивно, в случай че това преимущество им бъде отнето. " Средна посещаемост в офиса от към 50 на 100 може да се трансформира в нова норма за американския бизнес ", споделя основният изпълнителен шеф на " Оул лабс " Франк Вайсхаупт, макар че чака запълняемостта през тази година да варира на фона на редица вести са съкращения, които могат да накарат някои чиновници да е върнат на работното си място обезпечено от фирмите им. Едно нещо може да се каже сигурно - американците в никакъв случай няма да гледат на предназначението на офиса по същия метод, съобщи един от създателите на изследването Джон Гейтс. " Бизнес водачите в този момент би трябвало да се съсредоточат върху даването на насочени към индивида пространства, предопределени да поддържат и усъвършенстват здравето и благосъстоянието на чиновниците, да дават върхови прекарвания и да дават най-новите технологии, които предизвикват съдействието и творчеството ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР