Макар да звучи като прашен филм от 80-те на миналия

...
Макар да звучи като прашен филм от 80-те на миналия
Коментари Харесай

Тотнъм срещу Челси на омагьосания Уембли

Макар да звучи като прашен филм от 80-те на предишния век, " Омагьосаният Уембли " е към момента известен през тази година.

Това е рефрен, споменаван от почитатели и експерти, когато се разискват вероятностите на Тотнъм през новия сезон, в който националният стадион на Англия ще бъде техен краткотраен дом.

Стартът на шпорите като наематели е през днешния ден против Челси, а всички се надяваме да има повтаряне на страхотните дербита сред двата отбора от предишния сезон.

Новият " Уембли " е открит през 2007 година, а от този момент насам Тотнъм е играл 10 пъти на него, като има единствено 2 триумфа на сметката си против 7 провали. През предходната година шпорите изгубиха на полуфиналите на ФА къп от Челси с 2:4 точно тук. Освен това отборът употребява стадиона и в европейските си завършения. Резултатът не бе по-добър - Тотнъм загуби 2 от общо 4-те дуела там в Шампионската лига. Но обаян ли е в действителност " Уембли "? И в случай че да, какво може да се направи?

 Еден Азар се завръща
Еден Азар се завръща

Белгиецът още веднъж на терена след двумесечна пауза

Както се споделя: " Не е значим размерът на лодката, а това по какъв начин плава тя в морето ". Една неоспорима разлика сред националния стадион и " Уайт Харт Лейн " е размерът на терена. Шпорите имаха едно от най-малките игрални полета във Висшата лига, до момента в който " Уембли " като съвременно многофункционално място няма дефицит на място. Това са 545 спомагателни квадратни метра за възпитаниците на Маурисио Почетино. Мнозина са на мнение, че това ще спомогне за по-голяма употреба на отбраната на Тотнъм от съперниците.

Дом надалеч от вкъщи.

Това съставлява " Уембли " за шпорите. Теорията за омагьосания " Уембли " се базира на това, че противникът не се усеща като посетител. За задачата обаче Тотнъм ограничи броя билети за гостуващи последователи до 3000 - стандартът за цялата Лига. Лимитирането на ентусиастите на противника е едно, само че да превърнеш краткотрайното място в комфортен дом напълно друго. Именно по тази причина и най-шумната част от почитатели на " Уайт Харт Лейн " бяха преместени в Западната естрада на " Уембли ", с цел да основат среда, която да предизвиква играчите и най-малко малко да прилича на обичания остарял дом. Днес поради съображения за сигурност ще има към 20 хиляди празни места, само че един цялостен стадион (87 хиляди души) основава опция за в действителност оживена атмосфера.

Крайният аспект на омагьосания " Уембли " е от позиция на играчите, които би трябвало и да се срещнат с мястото. Не единствено с терена, а и отвън него. Това може да включва да вземем за пример намирането на обичана късметлийска врата или каква част от терена се вижда с крайчеца на окото. Но най-ефективната част на проклятието е тази, която има минимум обстоятелства - да повярваш в омагьосания " Уембли ". В умозаключение можем да кажем, че единственото нещо, от което би трябвало Тотнъм да се бои, е самият боязън. Най-добрият метод да оставиш тези терзания зад себе си са 3 точки против Челси през днешния ден.

В другата част на Северен Лондон Антонио Конте е наясно, че времето не е разкош, на който неговите прародители са се радвали през последните години.

Търпението не е добродетел в света на Роман Абрамович.

Бъдете сигурни, че първото полувреме против Бърнли от предходната седмица (0:3) ще бъде съхранено в паметта на съветския милиардер. Спечелването на Висшата лига няма да избави италианеца, в случай че не се реагира на бавния старт и обстановката продължи да се утежнява. Попитайте Карло Анчелоти, който бе уволнен след извоюван дубъл в първия си сезон. Или пък Жозе Моуриньо, който на два пъти загуби работата си по сходен метод. Няма по какъв начин да се провалиш в първия си мачу дома от Бърнли и да се измъкнеш елементарно, не и без доста положително опрощение.

Конте прекара огромна част от конференцията си преди дербито с Тотнъм, говорейки за това, че Челси би трябвало да създаде дълготрайна визия. Колкото и необичайно да звучи, той съобщи, че клубът би трябвало да наподобява на шпорите. Не забравяйте, че сините завоюваха 5 пъти купата в ерата на Абрамович и са единственият клуб от Лондон с европейска купа. А Тотнъм стана първенец за последно през 1961-ва...

 Арсенал отклони поредна оферта на Челси
Арсенал отклони поредна оферта на Челси

" Артилеристите " не желаят да се разделят с Окслейд-Чембърлейн

И въпреки всичко Конте се вгледа в техния прогрес от 2014-а насам с Почетино на кормилото. Той вижда непоклатимост и се аргументира, че с цел да има Челси поредни триумфи, би трябвало да се впери взор в бъдещето.

Италианецът засипа с похвали аржентинеца, макар че той няма трофей в първите си 3 години на " Уайт Харт Лейн ":

" Това е неговата четвърта година, а ядрото от играчи е същото. Той има опция всеки сезон да усъвършенства своите основи. За всеки управител е значимо да си обезпечи последователност в клуба. Работи се малко по малко, всяка година, с цел да се развиваш. Миналия сезон спечелихме купата, затова сме построили нещо. Но това не е задоволително. Понякога печелите, само че се готвите за неуспех. В различен случай губите, само че сте на път да извършите нещо огромно ".

Италианецът има вяра, че Челси е в временен интервал, и съобщи, че желае да сътвори нова еднаквост. Той удостовери, че може да отнеме 4 години, преди сините да станат най-хубавият тим в света. Конте прави всичко допустимо да съобщи позитивизъм. Не изглеждаше благополучен в последно време, само че се опита да внесе комизъм в мненията си в петък по отношение на Диего Коста. Но под повърхността има скърцане. Кейхил и Фабрегас са осъдени за през днешния ден, Азар е с контузия, а Педро е под въпрос. В средата на терена не се знае кой ще бъде сътрудник на Канте.

" Мога да сложа вратар да играе като халф ", пошегува се Конте, само че Тиемуе Бакайоко има огромен късмет да попадне измежду титулярите.

 Антонио Конте се присмя звучно на Диего Коща (ВИДЕО)
Антонио Конте се присмя звучно на Диего Коща (ВИДЕО)

Вижте по какъв начин реагира експертът на думите на нападателя

Това са несигурни времена за Челси. Една загуба против Тотнъм и натискът върху Конте ще се издигне до задушаващи равнища. " Никой не е поставил револвер на главата ми и да ме заплашва:

" Печелиш или си отиваш ", споделя италианецът.

Може би не, само че по кое време Абрамович се е колебал да дърпа спусъка?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР