Макар да е изправен пред обвинения в престъпление, бившият американски

...
Макар да е изправен пред обвинения в престъпление, бившият американски
Коментари Харесай

Въпреки обвиненията срещу Тръмп: 48% от републиканците искат да се кандидатира за президент

Макар да е изправен пред обвинявания в закононарушение, някогашният американски президент Доналд Тръмп набира преднина пред противниците си за номинацията на Републиканската партия за президентските избори следващата година, сочи оповестено през вчерашния ден социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос.

Около 48% от хората, самоопределящи се като републиканци, желаят Тръмп да бъде повдигнат за партиен претендент на президентските избори, спрямо 44% в предходно допитване, осъществено сред 14 и 20 март.

В същото време поддръжката за губернатора на щата Флорида Рон Десантис – най-близкият противник на Тръмп, е намаляла от 30% предишния месец на 19% в сегашната анкета на Ройтерс. Тя е направена в интернет сред 31 март до 3 април, откакто бе оповестено, че Тръмп ще бъде упрекнат в закононарушение за това, че преди изборите през 2016 година е платил на порнозвезда, с цел да не разкрива тайните им връзки, напомня организацията. Очаква се някогашният президент да пледира „ почтен “ при явяването си през днешния ден пред съда в Манхатън.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР