Макар че са почивни дни, Община Бургас реагира светкавично и

...
Макар че са почивни дни, Община Бургас реагира светкавично и
Коментари Харесай

Община Бургас реагира светкавично! Осигурен е покрив за пострадалото семейство при пожара в жк Меден рудник

Макар че са почивни дни, Община Бургас реагира стремително и обезпечи дом за потърпевшото при пожара в жк " Меден рудник " семейство.

Снощи  Пенка, двете й деца, майка й Йорданка и брат й Димитър за последно останаха при другари от прилежащия блок, а от днес ще бъдат настанени в общинско жилище, където ще прекарат идващите месеци, до момента в който възстановят вредите по жилището си, научи Флагман.бг от тях самите. 

Екип на " Флагман "  се срещна с 30-годишната жена, както и със съседи, с цел да разбере истината за нещастието - по какъв начин и за какво е лумнал пожарът, който остави петчленно семейство измежду зима на улицата.

Пенка е безработна, грижела се за децата си, защото нямало кой различен. Съседите й не знаят кой е татко на 4-годишния Стоян и 5-годишната Йорданка. Никога никой не го е виждал. Комшийка от горния етаж на блок 94 в жк " Меден рудник ", чийто апартамент също е потърпевш при снощния пожар, описа, че Пенка е била на гурбет в Гърция. Оттам се върнала с двете си деца. Според съседката тя не поставя задоволително грижи за тях, постоянно ги оставяла при майка си и брат си, даже от време на време и сами. Тя допуска, че пожарът може да е породен от небрежност. " Не имам вяра на тяхната версия, че от нищото е лумнал огънят. Напълно допустимо е децата да са били сами в стаята и да са предизвикали пожара ", счита съседката.

Според различен съсед, който настоя да остане неизвестен, Пенка е била в близко кафене най-малко час и половина преди да мине през магазина, с цел да купи самун. Това, несъмнено, не я трансформира във отговорна за пожара, тъй като брат й въпреки всичко е бил с двете деца, само че пък той се възмущава, че майката лъже.

Братът й Димитър, който работел в строителството, носел главните приходи у дома, а майка й Йорданка взимала скромна заплата като санитарка в УМБАЛ-Бургас. Действително макар погромът след пожара, екипът ни видя, че фамилията е живеело относително добре, не е било лишено от общоприетите движимости за естествен живот. 

В този сложен за тях миг ръка е подала Катя Илиева, която живее в прилежащия блок. Тя е отворила дома си за петимата и твърди, че Пенка не е неприятна майка.

Бургазлийката е безапелационна, че точно тя ще носи отговорност за събраните дарения - пари, облекла, храни, както и строителни материали, които ще са нужни за ремонта.

Катя Илиева ще е поръчител, че събраното ще отиде по предопределение и няма да се злоупотреби. Нейният телефон е:+359876699623. За тези, които ще създадат подаяние, е добре да осведомят и Флагман.бг на публицистичния ни телефон или да ни пишат, с цел да можем да проверим дали има сходство сред предаденото и полученото. 

Флагман.бг събра спомагателна информация за потърпевшото семейство и откри, че то е затънало в задължения. Затова съветваме да не се подаряват пари, а неща от първа нужда.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР