Макар че непрекъснато се говори за вредите от кафето, кофеиновата

...
Макар че непрекъснато се говори за вредите от кафето, кофеиновата
Коментари Харесай

Ето защо не бива да пропускате сутрешното си кафе

Макар че непрестанно се приказва за вредите от кафето, кофеиновата напитка в действителност има и изгоди, стига да е в умерени количества. Според ново изследване утринното кафе не трябва да се изпуска, тъй като поддържа здравето на черния дроб.

В проучването са се присъединили 23 793 души, като 14 000 от тях са пиели кафе всеки ден. Под внимание са взети и фактори каква е възрастта на участниците, както и фактът дали пушат и пият постоянно алкохол.

Учените са изследвани равнищата на 4 чернодробни ензима в кръвта. Оказало се, че хората, които не се лишават от утринното си кафе, имат с 25% по-малко нарушавания на ензимите в кръвта си.

Резултатите са били близки при хората, които пият единствено безкофеиново кафе.

Според научния екип единствено една чаша кафе дневно може да противодейства на отрицателните последствия от алкохола и да понижи вероятността от чернодробни болести.

Връзката сред кафето и здравето на черния дроб към момента не е избрана изцяло, защото са нужно допълните доказателства, с цел да се одобри, че кофеинът е потребен, само че все пак учените настояват, че няма от какво да се притеснявате, в случай че си позволявате единствено по чаша дневно.

 Сутрешно кафе

Повече от 2 чаши на ден обаче се одобряват за свръхконсумация и съществено заплашват здравето. Най-опасен е кофеинът за сърцето, увеличавайки риска от коронарна болест.

Понеже подтиква мозъчната интензивност, може да докара и до съществени проблеми с нервната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР