Макар че напоследък постоянно се говори за опазване на околната

...
Макар че напоследък постоянно се говори за опазване на околната
Коментари Харесай

Петкрака жаба мутант алармира за екокатастрофа

Макар че в последно време непрекъснато се приказва за запазване на околната среда, обстоятелствата ни припомнят, че единствено думи въобще не са задоволителни. Открита е жаба мутант, която в действителност е мъжка и се споделя Фреди.

Наричана е мутант, тъй като има неприсъщите за типа си 5 крайници. Петият крайник на земноводното не е функционален, защото не е развъртян до край. Той е по-дълъг от останалите крака на жабата.

 Жаби

Причината животно да се роди с повече от естественото крака приказва за сериозното заличаване на околната среда. Собственикът на цирка, където се намира Фреди, даже разяснява, че когато водата е нечиста, първото, на което се отразява замърсяването, са жабите и саламандрите. Те са най-чувствителни към мръсната и неествствена среда.

В момента Фреди се намира в единствения по рода си цирк в света – Циркът на невероятното. Притежание е на Тод Рей, който постоянно е определян за доста ексцентрична персона, поради забавното си занятие. Седалището на цирка е в Лос Анджелис.

Рей има събрана извънредно богата сбирка от животинки, които имат повече от естествения брой крака или пък повече от една глава. В неговата сбирка влизат освен живи твари, има и доста препарирани животни. Всъщност симпатичният петкрак Фреди е последната облага в голямата сбирка на Рей.

 Гущер

Новият притежател на жабата твърди, че я е взел от жена, която се е грижила за Фреди в продължение на два месеца, само че след това се престрашила и решила, че в Цирка на невероятното дребната странна жаба ще се усеща доста по-добре.

Освен симпатичният мутант Фреди, Рей е притежател и на мини пинчер и саламандър. Изключителното и при тях са петте им крайници. И въпреки това да се е трансформирало в атракция и хората да преглеждат с интерес чудатите животни, в действителност петте крайници на по природа четириногите, са много притеснителни.

Така че Фреди и останалите животни в цирка, евентуално няма да бъдат изключение, в случай че се окаже, че жабата фактически сигнализира за екокатастрофа. Нищо чудно след недълго време Циркът на невероятното да се разрасне много бързо.

Рей признава, че е имал петкрака жаба и преди, а нейният предходен притежател му е споделил, че на мястото, където я е намерил (и където има и още такива жаби) преди време е изливал изкуствена тор.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР