Мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, обяви за пълна

...
Мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, обяви за пълна
Коментари Харесай

Сираков: Пълна лъжа е, че съм отказал 6 милиона

Мажоритарният притежател на Левски – Наско Сираков, разгласи за цялостна неистина новината, че е отказал 6 милиона лв. през зимата за футболист на „ сините “. Някогашният голмайстор насрочи и нова конференция за вторник, на която ще участват членът на Народно събрание Петър Ганев и треньорът Станимир Стоилов.

„ Добре пристигнали. Нека се ограничим във въпросите, само и единствено към тематиката по тази конференция. Във вторник ще има конференция със Станимир Стоилов и различен член на Народно събрание – Петър Ганев. Най-вече по желанието на господин Стоилов, да се изнесат някои данни за насъбрани финансови проблеми. Така че, тогава може да дойдете отново с картечниците, няма проблем “.

„ Преди 2-3 години Левски беше на безспорното дъно, в доста по-лошо положение. Сега отново е тежко, само че не като тогава. Преди година и половина се появиха две светлинки – нашият общоприет спонсор Палмс Бет и Станимир Стоилов.

Това даде извънреден подтик у последователите, които направиха невиждани неща в историята на клуба. Сваляме им шапка! Но нищо от това, което се случи от тази еуфория и апотеоза за Купата, нямаше да се случи, в случай че не бяха Палмс Бет и Стоилов. На Мъри няма какво да му благодаря, ние работим дружно от 30 години, разбираме се и във вторник ще го установите още по-добре. Но с цел да продължи Левски да почиства това, което наследихме, може да се случи единствено с вярно и бизнес-корпоративно ръководство. Нито един самичък човек не може да свърши работа, уверен съм. Това, което можем да създадем, като разгадавам последнта дума да е моята, е да разчитаме на нашите сътрудници.

Левски е в извънредно по-добро положение. Миналата година по това време нямаше интерес към нито един наш състезател, въпреки че слушам разнообразни бомбастични суми. Отказал съм бил 6 милиона лв.. Това е неистина. Никога такава сума не е идвала. Истината е, че цената на нашите играчи, с помощта на Мъри Стоилов и екипа му, се повдигна тройно и четворно. Капиталът на всеки един футболен клуб са главно играчите. Не можем да бъдем недоволни. Но още веднъж декларирам изрично – няма да продам нито един състезател, в случай че аз и Мъри не считаме, че сумата е естествена. Всеки един трансфер е обсъждан. Да, решението съм го взимал аз, само че със единодушието на Мъри “.

„ Най-важният ни проблем остава Национална агенция за приходите. Искам да ви кажа, че през тези 2 години и половина, се изплатиха ужасяващо мого пари, задлъжнели бяхме към сътрудници, футболисти, компании. За сметка на тези пари, най-потърпевшата институция, за жал, беше Национална агенция за приходите. Ако не се бяхме разплатили с тези институции и хора, Левски нямаше да го има. Това заявих на управителните фрагменти в Национална агенция за приходите. Приоритет номер 1 е изчистването на отговорностите към Национална агенция за приходите. Затова беше отворена и дарителската сметка за Национална агенция за приходите. Изказвам голяма признателност към нашите почитатели, за 10-12 дни са събрани 188 000 лв. някъде. Чувам, че се пълнела паницата на Сираков. Да ви кажа – тези пари отиват непосредствено за погасяване към Национална агенция за приходите. Това никога няма да е задоволително. Затова взехме решение да емитираме 10% от акциите. Не съм трансферирал 30-те % на Тити Папазов, по този начин е. Поисках неговото единодушие и 10 от тях пуснахме в продажба. Той се съгласи незабавно “.

„ Не би трябвало да има спънки за лиценз. Има интерес от физически и юридически лица. Да не мятам фойерверки, само че се надявам на сполучлива акция. Каквито и пари да се другар, до стотинка ще отидат към Национална агенция за приходите. Това е още един метод на мотивация за нашите последователи. Ще създадем всичко допустимо тимът да не пострада. Надявам се в идващите 2-3 години да нямаме никакви отговорности към страната. Убеден съм, че ще успеем. Да не наподобявам прекомерно въодушевен, само че може да ги почистим и по-бързо. Имаме и последващи стъпки, скорошни, още този месец. Всяка една стъпка се прави, само и единствено с устременост към страната. Ние би трябвало наложително да почистим нашата бизнес известност, тъй като тя беше смазана повече от 12 години “.

„ Няма да има пласиране непременно. Ще продаваме, когато има подобаващи цени. От популизъм и измама ми е пристигнало до гуша. Усещам неповторима поддръжка. Няма причина да не вземем лиценз, никаква. Организираните почитатели са 1%. Всеки божи ден се сблъсквам с безспорна поддръжка. Не ме вълнува дали има акция, работим малко по малко, реализираме съглашение с Национална агенция за приходите. Ще има и дълготрайно такова, в случай че се постанова. Аз мисля, че по-бързо можем да почистим дълга. Във вторник ще изнесем информация за отговорности. На тази тематика ще е конференцията. Аз не съм казвал, че Национална агенция за приходите е против Левски. Национална агенция за приходите е държавна институция и всеки би трябвало да се преценява. Аз не съм чул господин Божков да е потърсил 1 лев от Левски, там въпросът е извънредно безизходен. Не мога да дам отговор по въпроса със отговорностите към него. Но до момента в който аз съм тук, няма да бъде платено на никого от това обграждане, откакто и той не изисква. С страната споделяме доста добре. Това, че имаме врагове, ни прави по-силни. Не е ужасно. Нормално е, когато те обича половин България, другата да не те. Трябва да се стремиш да бъдеш добър и правилен, натам Господ си знае работата. Левски ще се устоя “.
 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР