Мъжкият отбор на Норвегия спечели за 12-и пореден път световната

...
Мъжкият отбор на Норвегия спечели за 12-и пореден път световната
Коментари Харесай

Норвегия спечели за 12-и пореден път световната титла в щафетата по ски бягане за мъже

Мъжкият тим на Норвегия завоюва за 12-и следващ път международната купа в щафетата на 4 х 10 километра ски тичане.

На шампионата на планетата по ски северни дисциплини в Планица (Словения) Ханс Холунд, Пол Голберг, Симен Крюгер и Йоханес Клаебо бяха без безусловно никаква конкуренция и покриха 20-те километра типичен жанр и 20-те километра свободен жанр за 1 час, 32 минути и 54.7 секунди.

За Клаебо това е трета поредна международна купа в дисциплината, до момента в който за Холунд и Голберг е втора. Единственият, който за пръв път става първенец в щафетата, е Крюгер. Освен това за Крюгер и за Клаебо това е трето златно отличие от шампионата в Планица, като Норвегия към този момент има пет трофеи от пет извършени старта при мъжете.

Норвежците отвориха разлика от 25 секунди още след първия пост, а след втория разликата сред тях и преследвачите от Финландия се резервира. На 35-ия километър от надпреварата Норвегия поведе с повече от една минута пред финландците и в последните няколко километра Клаебо несъмнено спести сили.

Финландия в състав Ристомати Хакола, Иво Нисканен, Перту Хиваринен и Нико Антола остана на второ място на 46.9 секунди.

Третото място зае щафетата на Германия (Алберт Кухлер, Янош Бругер, Йонас Доблер и Фридрих Мох), която изпревари с заключителен спринт тима на Франция. Изоставането на германците от спечелилите от Норвегия бе 59.8 секунди. Канада и Швеция приключиха на пето и шесто място.

В неделя е последният старт от международното състезание по ски тичане при мъжете, който е на 50 километра типичен жанр самостоятелно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР