Мъжкият ни национален отбор по баскетбол допусна втора загуба в

...
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол допусна втора загуба в
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина нанесе тежко поражение на България

Мъжкият ни народен тим по баскетбол позволи втора загуба в квалификациите за европейското състезание през 2022 година Момчетата на Росен Барчовски записаха проваляне с 49:88 от Босна и Херцеговина в Сараево.

След тази загуба " лъвовете " са трети в подреждането в групата си с актив от 1-2, колкото има и селекцията на Латвия. Босна пък записва втората си победа и към този момент е с идентичен баланс с тима на Гърция - 2-1.

Срещата стартира с минута безмълвие в памет на една от легендите на българския баскетбол Симеон Варчев, който си отиде от този свят по-рано през седмицата, както и на един от деятелите на Босна и Херцеговина Перо Гудел.

Босненците започнаха стремително със серия от 11-0 и в края на първата четвърт водеха с 21:11. Родните национали нямаха шанс при стрелбата, а домакините се отдръпнаха на почивката при резултат 45:21.

След паузата Дий Бост и Васил Бачев опитваха да тормозят Босна, само че противникът ни не се разколеба и фиксира успеха с 88:49.

Дий Бост означи 13 точки за България, до момента в който Чавдар Костов и Александър Янев останаха с по 7 точки.

Кенан Каменяс бе най-резултатен за Босна и Херцеговина с 12 точки. Джон Робърсън добави 11 и 6 асистенции. Милан Милошевич и Емир Сюлейманович се разписаха с по 10 точки.

В неделя България се изправя против Гърция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР