Мъжкият национален отбор по волейбол на България допусна седма загуба

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България допусна седма загуба
Коментари Харесай

Волейболистите опитаха, но взеха само гейм от олимпийския шампион

Мъжкият народен тим по волейбол на България позволи седма загуба в десетия си мач от Лигата на нациите. Възпитаниците на Силвано Пранди отстъпиха с 1:3 (20:25, 25:21, 19:25, 14:25) при гостуването си на олимпийския първенец Бразилия.

Най-резултатни за българите бяха Цветан Соколов и Розалин Пенчев, които приключиха надлежно с 14 и 12 точки. За Бразилия Йоанди Леал се регистрира с 15.

Националите демонстрираха добра игра на блок, като записаха цели 12 точи против 9 за бразилците по този индикатор. Голямата разлика обаче пристигна от по-големия брой грешките на българите, които сбъркаха 33 пъти против 20 за южноамериканците.

Двата тима ще се срещнат още веднъж при започване на август във Варна, където ще се организира олимпийската подготовка. В групата са още Египет и Пуерто Рико, като тимовете ще играят всеки против всеки по един път, а спечелилият се класира за игрите в Токио.

С едвам три победи България остава на 12-о място в Лигата на нациите. Националите следва да изиграят още два мача в Бразилия против Русия и Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР