Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба
Коментари Харесай

Николай Желязков започна със загуба начело на волейболистите

Мъжкият народен тим на България по волейбол започва със загуба в Лигата на нациите 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25 ) против Сърбия в мач от група 2 в Отава. Това бе дебют за новия селекционер Николай Желязков в формален мач.

Той стартира със следния състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев).

България означи ужасно начало в мача. Отличните изяви доведоха до ударен задатък - 5:0 и 8:3. Блокадата проработи, сервисът бе на равнище и в средата на гейма бе насъбрана солидна преднина от 15:9, по този начин геймът бе извоюван безапелационно с 25:19.

Във втория гейм функциите се размениха. „ Плавите “ откриха себе си и се разиграха, до момента в който в българския отбор се видя спад, започнаха и непредизвикани неточности. Сценарият се повтори, само че с противоположен знак. След серия от пет следващи точки сърбите поведоха с 14:8, а след това и с 16:9. Селекционерът предприе рокади, само че те не доведоха до смяна. Съперникът продължи да диктува играта и затвори гейма в своя изгода.

Третият гейм бе основен в мача. Този път имаше равноценност и битка за всяка точка. В средата му „ лъвовете “ имаха преимущество от две точки - 17:15, само че не съумяха да го запазят. Противниковият сервис докара до пробив, бе изработен поврат и сърбите дръпнаха с 21:19. Българите се приближиха на точка - 21:22, само че единствено толкоз.

Превъзходството на противника продължи, като в четвъртия гейм преднината бе сериозна - 19:13. Нашите се окуражиха и демонстрираха предпочитание за борба с пет следващи точки, по този начин се стигна до 20:22. Сърбия въпреки всичко не позволи поврат и завоюва гейма за крайното 3:1.

С максимален актив за България бе Радослав Парапунов с 14 точки. Александър Николов приключи с 13 точки. Светослав Гоцев добави 12 точки.

За Сърбия с 19 точки се отличи Миран Куюнджич.

Във втория си мач от Лигата на нациите българският тим се изправя против Германия. Двубоят е на 10 юни от 23:30 часа българско време.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР