Мъжкият национален отбор на България по волейбол инкасира своето 8-о

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол инкасира своето 8-о
Коментари Харесай

Русия не даде нито гейм на трикольорите

Мъжкият народен тим на България по волейбол инкасира своето 8-о проваляне в Лигата на Нациите, откакто отстъпи против Русия с 0:3 гейма (20:25, 20:25,). Това бе четвърта поредна загуба за „ лъвовете” в конкуренцията и втора подред от минитурнира в Куяба, Бразилия.

В генералното класиране родният внушителен отбор заема 12-о място с актив от 3 победи и 8 загуби. Русия пък се изкачи на втора позиция с 9 триумфа и едвам 2 провали.

Селекционерът Силвано Пранди избра следния стартов състав за мача против „ сборная” на бразилска земя: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев и либеро Владислав Иванов.

Началото на първия гейм беше относително равностойно, като последователно Русия стартира да усилва преднината си. Първото техническо спиране пристигна при 5:8 след неточност на нашия разпределител Георги Сеганов. Ас на Виктор Полетаев усили пасива, който въпреки всичко успяхме да наваксаме до 11:12. Въпреки напъните на родния отбор, „ сборная” още веднъж имаше три точки задатък при втората техническа пауза. Момчетата на Силвано Пранди се приближиха до противника при 16:17, след което пристигнаха три безответни точки за Русия. Две от тях представляваха наши неточности, а таймаутът на Пранди не оказа помощ. Мощна офанзива на Полетаев разреши на Русия да дръпне напред след 25:20.

Втората част вървеше точка за точка до 4:4, с цел да нанижат руснаците три поредни точки. Успешна офанзива на Фьодор Воронков и две контри на Виктор Полетаев отвориха разлика от 7:4. Техническата пауза пристигна при 5:8, а след нея имаше поредна серия за съперника, която изглеждаше обезсърчителна – 5:11. Неразбирателство сред Сеганов и Светослав Гоцев докара събитията до 8:14. Втората техническа пауза стана факт при 11:16. Като цяло в този гейм „ трикольорите” отстъпваха доста съществено и по този начин още веднъж се стигна до триумф за Русия с 25:20.

Третият гейм имаше малко по-позитивно начало за нашите, до момента в който в редиците на руснаците се означи известно разпределяне. До 5:5 събитията вървяха равностойно и точка за точка, като за първи път в срещата имахме преимущество при една от техническите паузи – 8:6. Това се оказа част от една добре серия, която ни разреши да поведем с 10:6. Постепенно обаче на напред във времето още веднъж излязоха сервисите и страховитите офанзиви на Полетаев. При 15:13 имахме всички шансове да се оттеглим на втора техническа пауза с задатък, само че вместо това Русия реализира поврат – 15:16. Това се оказа тежък психически удар за България, до момента в който от другата страна Полетаев просто нямаше спирка. Всяка офанзива минаваше през нападателя изглеждаше орисана да успее, а когато той застана на начален удар, обстановката се утежни. Благодарение на неговите сервиси руснаците дръпнаха с 21:15 и значително пречупиха отбора на Пранди. След като най-накрая успяхме да превъртим Полетаев на линията за начален удар, волейболистите ни съумяха да съкратят част от пасива. Въпреки това неточност от сервис на Цветан Соколов постави точка на разногласието при 21:25.

Утре родните национали излизат в конфликт против заемащия 14-о място отбор на Германия (2 победи и 8 загуби).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР