Мъжкият национален отбор на България изигра един от най-стойностните си

...
Мъжкият национален отбор на България изигра един от най-стойностните си
Коментари Харесай

Силен мач и малшанс за България срещу световния вицешампион

Мъжкият народен тим на България изигра един от най-стойностните си дуели против международния вицешампион Хърватия.

Футболистите на Ясен Петров по нищо не отстъпваха на титулувания си противник и даже излязоха напред в резултата, само че пропуски в завършващата фаза и противоречиво съдийство ги лишиха най-малко от непълен триумф.

Селекционерът на „лъвовете“ бе направил четири промени спрямо инспекцията против Катар преди три дни – на вратата застана младият Светослав Вуцов, Едисон Йорданов започва като ляв краен бранител, в центъра на терена Ивайло Чочев размени Георги Костадинов, а възобновеният Радослав Кирилов стартира като ляво крило в компанията на другите бързи нападатели Кирил Десподов и Мартин Минчев.

От самото начало българите заиграха много офанзивно и изненадаха противника с експанзията и комбинативността си. Първият сериозен късмет се откри пред Кирилов, чийто шут бе отразен от Ивушич. Хърватите от своя страна нападнаха най-вече по фланговете, като Светослав Вуцов на няколко пъти трябваше да се намесва след изстрели на Оршич, Майер и Баришич. Едисон Йорданов също опитва рисков удар към края на първата част; топката обаче мина около вратата.

След почивката, макар появяването в игра на част от огромните имена на противника, България натисна още по-сериозно. Двата тима си размениха по един рисков изстрел от фаул, надлежно на Тодор Неделев и Мислав Оршич, а в 62-ата минута бранителят на хърватите Дуйе Чалета-Цар бе изпъден за втори жълт картон. „Лъвовете“ незабавно се възползваха от численото си предимство и след прелестен пас на Атанас Илиев Кирил Десподов се измъкна против вратаря и осъществя с десния крайник. В насладата си голмайсторът на България смъкна фланелката си, за което получи втори жълт картон и също напусна терена.

Малко по-късно основният рефер, управлявал дуела много дискусионно, отсъди дузпа за Хърватия, която бе превърната в гол от мегазвездата Лука Модрич. Четири минути по-късно Крамарич слаломира в наказателното поле и за повторно откри мрежата зад Вуцов. Въпреки позволените попадения България продължи да нападна и пропусна златна опция посредством Доминик Янков; удар с глава на Андреа Христов пък откри гредата.

Така селекцията на Ясен Петров приключи мини-турнето в Катар с минимално проваляне от сребърния медалист от последния мондиал. Следващите мачове на „трикольорите“ са при започване на юни, когато отборът ни започва присъединяване си в Лигата на нациите с домакинство против Северна Македония.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР