Мъжете наистина са по-глупави от жените, защото са главни герои

...
Мъжете наистина са по-глупави от жените, защото са главни герои
Коментари Харесай

Учени: Мъжете наистина са по-глупави от жените

Мъжете в действителност са по-глупави от дамите, тъй като са основни герои в 90% от случаите за хора, умрели по-нелеп метод, написа "Дарик ".

Британски учени направиха разбор на премиите "Дарвин ", присъждани от 20 години за висша нелепост на хора, които сами са предизвикали гибелта или импотентността си. В 90% от случаите лауреатите са мъже.

Наградите са наречени на Чарлз Дарвин, който основава теорията за оцеляването на най-приспособените. Присъжда се на хора, които непреднамерено са подобрили човешкия генетичен фонд, като са се премахнали от него удивително неуместно.

Сред достойните за премията са мъж, който решил да се прибере вкъщи, като закачил пазарска количка за края на трен, и терорист, който отворил личното си писмо-бомба, когато то било върнато по пощата поради незадоволително марки. Има и мъж прострелял се в главата с "шпионска химикалка ", до момента в който показвал на другар, че тя е същинска.

От 322 без значение тествани номинации за премиите "Дарвин " 14 са изключени, тъй като участниците са и мъже, и дами - нормално двойки в компрометиращи пози. От останалите 318 случая 282 (88,7%) са за мъже. Само 36 са за дами. Разликата подхожда изцяло на теорията за мъжкия идиотизъм, съгласно която мъжете са идиоти, а идиотите вършат глупави неща. Учените са писали в "British Medical Journal " какъв брой необичайно е, че мъжете са склонни да поемат такива ненужни опасности, с цел да потвърдят себе си, да бъдат оценени от събратята си, или с цел да могат да се хвалят с това.

"Съществуват доста анекдоти в поддръжка на теорията за мъжкия идиотизъм, само че до момента нямаше последователен разбор на половите разлики в идиотично рисковото държание, " споделя доктор Денис Лендман от университета на Нюкасъл.

Учените признават, че проучването им има дефекти, тъй като дамите може би са по-склонни да предлагат мъже за премиите "Дарвин ", а и половата разлика може да отразява разликите в използването на алкохол.

"Въпреки тези дефекти няма подозрение, че носителите на премия "Дарвин " съвсем не вършат оценка на риска, нито се пробват да го понижат. Те просто правят намисленото. В някои случаи интелигентността на лауреата може да бъде сложена под въпрос ".

Данните поддържат хипотезата, че алкохолът кара мъжете да се усещат "бронирани ". Пример са трима мъже, играли на версия на съветска рулетка, като поред обръщали по чаша и по-късно стъпвали на неексплодирала сухопътна мина от Камбоджа. Мината в последна сметка гръмнала, срутила бара и умъртвила и тримата.

Учените са уверени, че теорията за мъжкия идиотизъм заслужава да бъде изследвана още и те имат намерение да продължат с наблюдения в деяние и с пробно проучване за мъже и дами, със и без алкохол.

Д-р Лендрем призна, че е бил сюрпризиран от поразителната разлика за двата пола.

"Жените в службата ми обаче не бяха сюрпризирани, което съгласно мен, споделя всичко по въпроса ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР