Мъжете, които приемат между 85 и 170 мг. кофеин дневно,

...
Мъжете, които приемат между 85 и 170 мг. кофеин дневно,
Коментари Харесай

Кафето предпазва от проблеми с ерекцията

Мъжете, които одобряват сред 85 и 170 мг. кофеин на ден, са изложени на 42% по-малък риск от еректилна дисфункция, са открили учени от Тексаския университет в Съединени американски щати. Това се равнява на една-две чаши кафе дневно.

Една чаша еспресо (50 ml) съдържа 106 мг кофеин, а една чаша (100 мл) американско филтър кафе – 140 мг. Чаша чай пък съдържа към 75 мг.

При мъжете, които одобряват сред 171 и 303 мг. кофеин дневно, рискът от проблеми с ерекцията е с 39 % по-малък спрямо мъжете, които въобще не употребяват кофеин.

Авторите на проучването, обхващащо 4000 мъже в Съединени американски щати, считат, че кофеинът провокира поредност от реакции, които оказват помощ за отпущането на артериите в пениса – надлежно това усилва притока на кръв в тази област.

Учените са разкрили, че мъжете, страдащи от затлъстяване или високо кръвно налягане – рискови фактори за развиването на еректилна дисфункция – също са изложени на по-малък риск от импотентност, в случай че пият по една или две чаши кафе на ден.

Предишни проучвания неведнъж са доказвали позитивното въздействие на кафето върху здравето. Според някои изследвания кофеинът понижава риска от инфаркт, защищава от деменция, понижава риска от развиване на диабет от вид 2 и рак на кожата. Разбира се, значимо е да не се прекалява: несъразмерната консумация на кофеин вреди на нервната система, води до пристрастяване, стомашно-чревни проблеми и намаляване на имунитета.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР