Мъже с шейни необезпокоявано кръстосват Национален парк Рила, създавайки невъобразим

...
Мъже с шейни необезпокоявано кръстосват Национален парк Рила, създавайки невъобразим
Коментари Харесай

Погазват закона, но не могат да ги спрат: С моторни шейни в НП Рилa

Мъже с шейни необезпокоявано кръстосват Национален парк " Рила ", създавайки немислим звук и погазвайки всевъзможни закони. Те не престават да са незнайни, тъй като се оказва съвсем невероятно да бъдат открити и вероятно по-късно санкционирани.

Директорът на Парка Красимир Андонов посочи, че има подаден подобен сигнал, само че в региона на Рилския манастир. Моторни шейни в парка обаче е имало и видно от клипа те са били в нарушаване. Дори парковата защита да забележи хората с шейните, е съвсем невероятно те да бъдат арестувани високо в планината. Рисково е и да бъдат преследвани, по тази причина нарушителите се оказват просто неуловими, съобщи NOVA. 

" Гонки. Първо те са доста рискови самите гонки, в действителност на нас не ни доближават моторните шейни, само че е доста мъчно да се разпознават нарушителите. Те са с каски, с униформи, шейните нямат номера. Миналата седмица имахме един случай в региона на Седемте езера също с моторни шейни. Единият е разпознат, останалите не са. Трудно е да се разпознават ", уточни Андонов. 

Най-сериозна щета шейните нанасят върху популацията на предпазените диви кози в Парка. Възможно е шумът да ги стресира дотолкоз, че организмът им да се изтощи и да не издържи зимата. От Парка поучават при нередности да се звъни непосредствено на дежурния телефон на дирекцията, а не на 112, с цел да не се получават неточности с местоположението на нарушаването.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР