Мъжът, който задейства димна бомба и откри огън в претъпкан

...
Мъжът, който задейства димна бомба и откри огън в претъпкан
Коментари Харесай

Стрелецът от метрото в Ню Йорк се очаква да бъде осъден днес

Мъжът, който задейства димна бомба и откри огън в препълнен трен на метрото в Ню Йорк предходната година, застрелвайки 10 души, се чака да научи присъдата си в четвъртък.

Франк Джеймс се призна за отговорен през януари по 10 точки за осъществяване на терористична офанзива или друго принуждение против транспортно средство за всеобщ превоз и в допълнение обвиняване за огнестрелно оръжие.

Прокурорите желаеха от съдията доживотна присъда, до момента в който юристите на стрелеца желаеха 18 години.

Франк Джеймс, упрекнат в всеобщата пукотевица предишния месец в метрото на Бруклин, поставя клетва, преди да пледира почтен по обвинявания в тероризъм и оръжия в правосъдна зала в Ню Йорк, Ню Йорк, Съединени американски щати, 13 май 2022 година в тази правосъдна зала схема. Франк Джеймс, упрекнат в всеобщата пукотевица в метрото на Бруклин предишния месец, поставя клетва, преди да пледира почтен по обвинявания в тероризъм и оръжия в правосъдна зала в Ню Йорк, Ню Йорк, Съединени американски щати, 13 май 2022 година в тази схема от правосъдната зала. Джейн Розенберг/Ройтерс

Джеймс, който е бил на 62 години по време на стрелбата през април 2022 година, е поставил противогаз, задействал е димно устройство и е стрелял с револвер минимум 33 пъти в препълнен трен на метрото, пътуващ към квартал Сънсет Парк в Бруклин, споделиха прокурорите.

„ Устройството, излъчващо пушек, накара паникьосаните пасажери да се качат в единия завършек на вагона на метрото, което разреши на Джеймс по-лесно да стреля по жертвите си “, прибавиха прокурорите.

Десет души бяха простреляни и ранени, а други бяха ранени от дима. Общо 29 души са били приети в болница и всички са оживели.

„ Въпреки че желанието ми не беше да причиня гибел, бях наясно, че гибел или смъртни случаи може да настъпят вследствие на изстреляното от мен огнестрелно оръжие в такова затворено пространство като вагон на метрото “, сподели Джеймс, когато се призна за отговорен.

Джеймс се отдалечи от местопроизшествието, поставяйки началото на търсене в целия град и паника за сигурността на жизненоважната транспортна система на града. Повече от 24 часа след стрелбата Джеймс се обадил за сигнал в полицията, като споделил, че е бил в McDonalds в Долната източна част на Манхатън и бил задържан на улицата наоколо.

Предмети, оставени на мястото на престъплението, в това число кредитна карта, комплект ключове, строително яке и револвер, бяха вързани назад за Джеймс от проверяващите.

Автомобили за незабавна помощ и полицейското ръководство на Ню Йорк се тълпят по улиците, откакто минимум 13 души бяха ранени по време на пукотевица в час пик на метростанция в нюйоркския квартал Бруклин на 12 април 2022 година, където управляващите споделиха, че " няколко недетонирани устройства " бяха възобновени измежду безредни подиуми. - Линейки подредиха улицата пред метростанция 36th Street, където представител на полицията в Ню Йорк сподели на чиновници на AFP, че са дали отговор на позвъняване на 911 за прострелян човек в 8:27 сутринта (1227 GMT). Заподозреният към момента е на независимост, съгласно президента на региона на Манхатън Марк Левин. (Снимка от ANGELA WEISS / AFP) (Снимка от ANGELA WEISS/AFP посредством Getty Images) Колите на Спешна помощ и полицейското ръководство на Ню Йорк се тълпят по улиците, откакто минимум 13 души бяха ранени по време на пукотевица в час пик на метростанция в нюйоркския квартал Бруклин на 12 април 2022 година, където съгласно управляващите има „ няколко недетонирани устройства “ възобновени измежду безредни подиуми. - Линейки подредиха улицата пред метростанция 36th Street, където представител на полицията в Ню Йорк сподели на чиновници на AFP, че са дали отговор на позвъняване на 911 за прострелян човек в 8:27 сутринта (1227 GMT). Заподозреният към момента е на независимост, съгласно президента на региона на Манхатън Марк Левин. (Снимка от ANGELA WEISS / AFP) (Снимка от ANGELA WEISS / AFP посредством Getty Images) Анджела Вайс/AFP/Getty Images

„ Сутринта на 12 април 2022 година Франк Джеймс невъзмутимо простреля почтени нюйоркчани, пътуващи в метрото в Бруклин, и внесе смут в нашия популярен град “, сподели Бреон Пийс, американски прокурор за Източния окръг на Ню Йорк, в изказване от януари.

Адвокатите на Джеймс споделиха, че той е поел отговорност, като всъщност се е предал.

„ Справедливата присъда в този случай деликатно ще балансира породената от него щета с неговата възраст, здравословно положение и прословутата несъответстваща здравна помощ на Бюрото по пандизите “, споделиха юристите Миа Айснер-Гринберг и Аманда Дейвид в изказване от януари.

Преди стрелбата Джеймс разгласява видеоклипове в YouTube, обсъждащи насилието и всеобщите стрелби. Той също по този начин е имал престъпно минало, в това число 12 предходни ареста в Ню Йорк и Ню Джърси по обвинявания, включващи незаконен полов акт, кражба на услуги и безчинство, сподели чиновник на NYPD предходната година. Тъй като Джеймс не е имал предходни присъди за закононарушения, той е съумял да си купи револвер, сподели служителят.

Лорън дел Вале, Марк Моралес, Пол П. Мърфи, Брин Гинграс, Шимон Прокупец, Артемис Моштагиан, Лаура Ли, Алаа Еласар, Кристина Сгуелия и Ерик Левенсън способстваха за този отчет от CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР