Мъжът, който получи първата трансплантация на свинско сърце, няколко пъти

...
Мъжът, който получи първата трансплантация на свинско сърце, няколко пъти
Коментари Харесай

Човекът с трансплантирано свинско сърце седем пъти наръгал с нож мъж преди години

Мъжът, който получи първата трансплантация на свинско сърце, няколко пъти наръгал мъж в бар през 80-те години. Това оповестява The Washington Post.

Преди дни американски лекари за първи път трансплантираха сърце на генетично модифицирано прасе на 57-годишния Дейвид Бенет-старши от Мериленд.

Оказва се, че този човек през 1988 година направил въоръжено нахлуване против 22-годишния Едуард Шумейкър в Хагърстаун, Мериленд. Според публикация в Daily Mail от 1989 година, представена от съветското издание " Газета.ру ", Шумейкър е бил в бара Double T Lounge, където пийвал и си говорел с тогавашната брачна половинка на Бенет. По едно време, пишат публицистите, брачната половинка седнала в скута на мъжа.

Бенет нападнал Шумейкър, до момента в който играел билярд, намушкал го в гърба, при което мъжът изгубил сензитивност в краката си, след което нападателят нанесъл още няколко рани в предната част на тялото му. След това Бенет се опитал да избяга от мястото на престъплението, само че бил хванат от полицията.

По-късно съдът признал Бенет за отговорен в нахлуване и прикрито владеене на оръжие с желание да аргументи щета. Нападателят бил наказан на 10 години затвор и кръвнина от 30 000 $ в интерес на Шумейкър, като съдията нарекъл случая " извънредно принуждение ". От 10-те години Бенет излежал единствено шест и бил освободен през 1994 година Шумейкър бил неподвижен и прикрепен в инвалидна количка до края на живота си, като умрял през 2005 година на 40-годишна възраст.

„ Ключов принцип в медицината е да се лекува всеки болен, без значение кой е - споделя Артър Каплан, професор по биоетика в Нюйоркския университет. - Ние не се занимаваме със подбиране на грешници и светци. Престъпността е юридически въпрос. "

Семейството на Шумейкър от своя страна не отхвърля значимостта на осъществената трансплантация, само че е недоволно, че Бенет е именуван воин.



Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР