Мъжът е с различни фрактури на краката и таза. Наложило

...
Мъжът е с различни фрактури на краката и таза. Наложило
Коментари Харесай

Блъснатият от ТИР на магистрала Тракия е с опасност за живота и ампутиран крак

" Мъжът е с разнообразни фрактури на краката и таза. Наложило се е да бъде ампутиран левият му крайник над глезена. Реанимиран е в Спешно поделение и е настанен в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на болничното заведение в Пазарджик ", сподели заместник-началникът на Спешното поделение доктор Димитър Бакалов, представен от БНР.

Двамата служители на реда, които също пострадаха при злополуката с ТИР-а, са в положително общо положение и са освободени за домашно лекуване.

Общо седем души са потърпевши при двете произшествия през вчерашния ден на автомагистрала " Тракия ". Сред тях е 2-годишно момиченце от самокатастрофиралата заради спукана гума кола. Детето е с черепно-мозъчна контузия и травма на белите дробове и след обзор в Спешното поделение на пазарджишката болница е превозено в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив.

Неговата майка, на 25 години, е с фрактура на лумбален прешлен, 23-годишният татко на детето е с контузия на гръден панер. 25-годишният водач на колата пък е с травма на гръден панер и лява китка. И тримата са отказали хоспитализация.

В страната през миналото денонощие са станали 19 тежки произшествия, при които двама са загинали, а 23 са ранени, заяви Министерство на вътрешните работи. 

В София са станали 36 леки и три тежки пътнотранспортни катастрофи, при които няма жертви. Ранени са трима души.

От началото на декември на територията на страната са регистрирани 354 тежки произшествия, при които са починали 19 души, а 437 са потърпевши. Жертвите на пътя от началото на годината до момента са 509, а 8803 души са ранени. Произшествията с ранени и починали от началото на годината са 6773.

В момента пътните настилки в страната са най-вече сухи, по високите и усойни места мокри, обработени при зимни условия. Слаб вятър духа в областите Бургас, Видин, Пловдив, Силистра, Смолян и Шумен. Дъжд вали в област Враца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР