Мъжът беше транспортиран с военен хеликоптер в УМБАЛ Св. Георги

...
Мъжът беше транспортиран с военен хеликоптер в УМБАЛ Св. Георги
Коментари Харесай

Трагедия! Парапланеристът, който падна на връх Мусала, издъхна в болницата

Мъжът беше превозен с боен хеликоптер в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, само че лекарите не са съумели да го спасят

Парапланеристът, който по-рано в неделя се удари в метеорологичната станция на връх Мусала, е умрял. Той беше евакуиран с боен хеликоптер „ Кугар “, само че все пак лекарите от УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив не са съумели да се преборят за живота му, предава Нова телевизия.

Сигналът за случая е получен по обед. Първи към върха потеглят спасителите от Боровец. Изпратени са 10 души.

Те са получили позвъняване от централата в София за случая. Спасителите в Боровец незабавно се свързват със служителя в метеорологичната станция.

„ Той е видял, че индивидът е връхлетял в метеорологичната станция. Счупил е стъклото и съвсем е влезнал вътре. На място е имало доктор. Веднага са реагирали за първа помощ. Ударът е бил тежък ”, изясни Ангел Керкелев от Спасителната работа в Боровец.

Преди да стигнат до мястото обаче е получено позволение за интервенция на хеликоптер и мъжът е превозен с него.

Военен хеликоптер от Крумово го е взел и транспортирал до пловдивската болница „ Св. Георги ”. В 16.25 ч. пациентът е бил стихотворец от профилиран медицински екип, оповестиха от МО. 

Мъжът е един от най-хубавите парапланеристи в България и е печелил няколко надпревари. Най-вероятно е изхвърчал дружно с група парапланеристи от Маркуджик.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР