Мъж вкаран в затвора за търговия с вътрешна информация на NFT - в това, което се смята за първия случай от този вид

...
33-годишният е закупил NFT, за които е знаел, че ще
Коментари Харесай

33-годишният е закупил NFT, за които е знаел, че ще бъдат представени на началната страница на сайта, а по-късно ги продадоха с печалба.

NFT превзеха света през 2021 г. - всеки от Снууп Дог до Доналд Тръмп пусна свои собствени колекции.

"Незаменимо" на практика означава, че всяко произведение на изкуството е уникално или малък брой от тях са създадени.

Пример за заменим артикул е банкнота - ако Кейт даде на Джема десет, Кейт няма да се интересува, ако по-късно получи друга банкнота обратно.

Самолетните билети са добър пример за нещо, което не е заменимо. Въпреки че може да изглеждат еднакви, всеки има различен номер на място, клас и дестинация. Ако Кейт даде на Джема билет за първа класа до Сидни, тя може да се разстрои, ако й върнат икономичен билет.

Майк Винкелман – дигитален художник, известен като Бийпъл - разби рекорди, като продаде NFT за колосалните $69 милиона (£54 милиона).

Въпреки че прокурорите искаха Частейн да прекара 27 месеца зад решетките, той беше осъден на три месеца затвор и 200 часа общественополезен труд .

Той също ще трябва да плати $50 000 (£39 280) и да конфискува криптовалута на стойност $26 000 (£20 420).

Съдията каза, че наказанието е "трудно" за определяне и повдигна съмнения дали делото щеше да стигне до съда, ако не беше в „леко секси“ новата арена на крипто.

Частейн ще остане на свобода под гаранция до ноември и планира да обжалва присъдата.< /p>

Доналд Тръмп наруши мълчанието си в Instagram, за да популяризира своите NFT – но критиците казват, че изкуството е „кринджийско“

Неговият адвокат поиска няма време в затвора, като се има предвид как той вече беше загубил работата си и капитала си в OpenSea, който струваше милиони долари.

Но по време на изслушването той каза: „Разочаровах компанията, на която служих, и я изгубих от поглед човекът, който се стремях да бъда."

Прочетете още крипто новини:

По-рано тази година, бивш продуктов мениджър в Coinbase - обмен, използван за покупка и продажба на криптовалути - също беше осъден на две години затвор.

Ишан Уахи сподели поверителна информация за монетите, които щяха да бъдат изброени от компанията, на неговия брат и приятел, позволявайки им да направи печалба от $1,5 милиона (£1,17 милиона).

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР