Мъж в САЩ се зарази с Covid-19 два пъти, като

...
Мъж в САЩ се зарази с Covid-19 два пъти, като
Коментари Харесай

Проучване за имунитет: 25-годишен в САЩ се зарази повторно с коронавирус

Мъж в Съединени американски щати се болести с Covid-19 два пъти , като втората зараза е доста по-опасна от първата , оповестяват лекари.

25-годишният мъж се е нуждаел от болнично лекуване , откакто дробовете му не съумяват да получат задоволително О2 . Реинфекциите остават редки, в този момент той е възобновен, разяснява БиБиСи.

Проучването в слага въпроси за това какъв брой имунитет може да бъде построен .
 Заразяване с ковид на открито се случва рядко, само че не и невероятно
Заразяване с ковид на открито се случва рядко, само че не и невероятно

Вероятността да се хване вирусът се усилва на събития

Мъжът от Невада няма известни здравословни проблеми или имунни дефицити , които биха го създали изключително уязвим към ковид.

На 25 март - Първа вълна от признаци , в това число възпалено гърло, кашлица, главоболие, гадене и диария. 18 април - За първи път е тестван позитивно. 27 април - Първоначалните признаци изцяло отзвучават . 9 и 26 май - Той дава два пъти негативни проби за вируса.

На 28 май - Той още веднъж развива признаци , като този път включва тресчица, главоболие, световъртеж, кашлица, гадене и диария. 5 юни - Той дава позитивен резултат за повторно и е хипоксичен ( ниско наличие на О2 в кръвта) със зной .

Учените разясняват, че пациентът се е заразил два пъти с ковид, а не първичната зараза да е латентна . Сравнението на генетичните кодове на вируса , взети по време на всеки припадък на признаци, демонстрира, че те са прекомерно разнообразни, с цел да бъдат породени от една и съща зараза .

" Нашите открития алармират, че предходна зараза не е наложително да защищава от бъдеща зараза ", изяснява доктор Марк Пандори от университета в Невада.

" Възможността за повторни инфекции може да има обилни последствия за нашето схващане за имунитета за Covid-19. "

Дори хората, които са се възстановили , би трябвало да продължат да следват насоки за обществено разграничаване, маски за лице и измиване на ръцете .

Учените към момента се борят с въпроса за ковид и имунитета . " Всички ли стават ваксинирани? Дори хора с доста леки признаци? Колко дълго продължава някакъв тип имунизационна отбрана? "

Това са значими въпроси за разбирането по какъв начин вирусът ще ни повлияе дълготрайно и може да има последствия за ваксини и хрумвания като стадния имунитет .
 Пациенти в Белгия и Холандия наново се заразиха с ковид
Пациенти в Белгия и Холандия наново се заразиха с ковид

Не е ясно дали тези случаи са редки или има доста хора, които могат да се заразят наново след месеци

Засега реинфекциите са необичайност - има единствено няколко образеца от.

Докладите в Хонконг, Белгия и Холандия настояват, че наново инфектирани не са в по-сериозно положение от първия път. Един в Еквадор е като случая в Съединени американски щати, по-тежък, само че не се нуждае от болнично лекуване.

Въпреки това, към момента е сме рано в пандемията и историята на други типове коронавируси значи, че отбраната се чака да отслабне .

Държавите към този момент се сблъскват с втора вълна на вируса и може да стартират да се получават по-ясни отговори .

По-рано бе обявено, че с ковид е записана в Холандия .
 СЗО: Преследването на стаден имунитет е неетично
СЗО: Преследването на стаден имунитет е неетично

Tакъв метод е " научно и етично спорен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР