Мъж стреля с ловно оръжие по Трето РПУ вчера. Като

...
Мъж стреля с ловно оръжие по Трето РПУ вчера. Като
Коментари Харесай

След стрелбата по Трето РПУ: Защо не е регистрирано на сигнала на 112?

Мъж стреля с ловно оръжие по Трето РПУ през вчерашния ден. Като по знамение нямаше тежко потърпевши. Той тъкмо в 8 ч. сутринта, когато се е правила промяната на служителите на реда. За благополучие оръжието не било ориентирано към тях, а към фасадата на постройката.



Стрелецът не е имал позволение за пушката и по първична информация е в несигурно психическо положение. Биел е задържан преди за притежания на муниции и взривни субстанции. Преди стрелбата мъжът е звъннал на телефон 112 и е предизвестил какво счита да направи.

Ако има вид за укор е към хората, приели сигнала, че този човек се готви да стреля по постройката на районното ръководство, които не са възприели съществено информация. Този случай слага два въпроса – за ролята на Министерство на вътрешните работи в сходни случаи, и за ролята на други държавни органи. Нормално е да се знае най-малко къде живее, с какво се занимава, да бъде следен от време на време, сподели пред BTV Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи.

Според него е нужно по-добро взаимоотношение сред Министерство на вътрешните работи и здравното министерство. По думите му душевен нестабилните хора не могат да носят назказателна отговорност и на процедура са безнаказани.

Те биват подлагани на лекуване досега, в който лекарите решат, че са постигнали положение, което им разрешава да живеят обикновено. След това обаче никой не се грижи за тях, не е ясно дали извършват ограниченията на лекуването си и стигаме до сходни случаи, добави Йорданов.

В закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения има неразбираеми текстове, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР