Мъж с връзки boogaloo осъден за убийството на федерален служител по време на протести срещу убийството на Джордж Флойд

...
Сан Франциско - Мъж с връзки с екстремисткото движение boogaloo
Коментари Харесай

Сан Франциско - Мъж с връзки с екстремисткото движение "boogaloo" беше осъден за убийство и опит за убийство от федерално жури Във вторник през 2020 г. убийството на офицер от федералната сигурност в Северна Калифорния по време на протести срещу полицейската бруталност. Робърт Алвин Джъстъс младши, 33, сега е изправен пред доживотен затвор за убийството на офицера от Федералната служба за защита Дейвид Патрик Ъндърууд. Прокуратурата на САЩ за Северния окръг на Калифорния потвърди присъдата.

Ъндърууд беше прострелян на 29 май 2020 г., докато стоеше в барака пред федерална сграда в Оукланд, докато стотици маршируваха срещу полицейската бруталност след убийството на Джордж Флойд в Минеаполис.

Стивън Карило, бивш сержант от военновъздушните сили на САЩ, се призна за виновен и миналата година беше осъден на повече от четири десетилетия във федерален затвор за ролята си на стрелец във фаталното нападение. Той е изстрелял 19 патрона от самоделна пушка AR-15 от задната част на бял ван, управляван от Юстъс, с когото се е свързал онлайн. Ъндърууд беше смъртоносно ударен и втори полицай беше ранен.

последователи на движението "boogaloo", концепция, прегърната от свободна мрежа от ентусиасти на оръжие и екстремисти в стил милиция. Експерти казват, че групата вярва, че има предстояща гражданска война.

Адвокат на Justus отказа коментар след присъдата във вторник. Говорител на Федералната служба за защита не отговори веднага на искане за коментар.

Юстъс свидетелства в своя защита по време на процеса. Той се опита да се представи като нежелаещ участник и каза, че Карийо го е принудил да участва в заговора с оръжие, според Bay Area News Group. Прокурорите обаче казаха, че Юстъс е имал възможности да избяга, но не го е направил, показвайки желанието си да бъде включен в плана.

„В часа преди стрелбата Джъстъс излезе два пъти от микробуса, за да разузнае района пеша и да локализира цели, като се върна в микробуса и двата пъти. След фаталната стрелба Джъстъс закара Карило обратно в Милбре и двамата се разделиха", се казва в изявление на американската прокуратура.

След това Джъстъс унищожи доказателствата, свързващи го със стрелбата, докато продължи да си кореспондира с Карийо относно бъдещи срещи, казаха прокурорите.

Дни след убийството на Ъндърууд, Карийо нападна от засада помощник-шерифа в окръг Санта Круз, който отговаряше на сигнал за микробус, съдържащ огнестрелни оръжия и материали за направата на бомби. Окръжен шериф St. 38-годишният Деймън Гуцуилър беше убит, а няколко други служители на реда бяха ранени.

Карило също се призна за виновен по това дело и беше осъден на доживотен държавен затвор без право на замяна.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР