Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас

...
Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас
Коментари Харесай

Американец проникна в музей в Тексас и унищожи древни артефакти за над 5 млн. долара

Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас и нанесе вреди за повече от 5 милиона $ като разруши и три древногръцки експонат а преди да бъде задържан, заяви полицията, представена от Асошиейтед прес.

21-годишният Брайън Хернандес е упрекнат в преднамерено нанасяне на вреди в изключително огромни размери, което се санкционира с присъда от пет години до пожизнен затво р. Хернандес беше арестуван под стража и може да бъде освободен под гаранция от 100 000 $.

Според полицията нападателят е употребявал железен стол, с цел да проникне в музея към 22 ч. в сряда и се развилнял.

Младият мъж разрушил витрина и счупил гръцка амфора от 6 в. Пр. Хр. и гръцко гърне от 450 година прочие н.е. Полицията заяви, че единствено тези два експоната са били на стойност към 5 милиона $.

Съсипани са купа от 6 в. Пр. Хр., оценена на 100 000 $, и керамична бутилка на индианско племе, оценена на към 10 000 $.

Охраната се втурнала да залови Хернандес, който не е бил въоръжен, сподели полицията. Засега не е ясно какво го е предизвикало.

Нападението беше осъществено три дни, откакто мъж, превдварително решен като стара жена, хвърли парче торта против стъклото, предпазващо картината „ Мона Лиза “ на Леонардо да Винчи в Лувъра в Париж. Нападението изцапа бронираното стъкло, само че не засегна шедьовъра на Леонардо.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР