Мъж прибра 60 000 с измама. Столичната полиция задържа 51-годишен

...
Мъж прибра 60 000 с измама. Столичната полиция задържа 51-годишен
Коментари Харесай

Мъж прибра 60 000 с измама

Мъж прибра 60 000 с машинация. Столичната полиция задържа 51-годишен мъж за машинация в изключително огромни размери, оповестява Министерство на вътрешните работи. Акцията е извършена през вчерашния ден от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “.

В хода на следствието е открито, че мъжът е съумял да вкара в подвеждане непозната гражданка. Той ѝ заречен да ѝ помогне записаното от нея сдружение в България да взе участие в стратегия на Държавен фонд „ Земеделие “.

Целата била да получи средства, нужни за построяването на къщи за селски туризъм.

Така той усвоил за себе си сумата от 57 000 лв., показват от Министерство на вътрешните работи.

С прокурорско разпореждане мъжът е арестуван за период до 72 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Мъжът има голям брой престъпни прояви и дейно изтърпени присъди.

В края на предходната година в България беше извършена конференция за битка с измамите и спор на ползи в подтекста на Общата селскостопанска политика. Целта на форума беше да образува дълготрайна визия за успеваемост, правомерност и бистрота в активността на разплащателните организации.

По-рано през днешния ден управляващите се похвалиха, че са хванали недекларирани непознати пари са в размер на 75 000 евро. Те са били арестувани митнически чиновници в региона на граничния контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат. Новината оповестиха от Агенция „ Митници “.

На 14 септември митническите инспектори спрели за инспекция влизащ в страната товарен автомобил, ръководен от турски жител. Водачът отрекъл да придвижва валута или други полезности, подлежащи на обявление.

Вчера имаше и акция против кмета на Омуртаг. Униформени бяха в постройката на общината.

До момента е ясно, че по акцията работят ДАНС, Министерство на вътрешните работи и антикорупционната комисия. Сградата на общината е запечатана.

По неофициална информация тече инспекция на кмета Ешреф Ешрефов. Разследването е за това дали е възлагал поръчки на татко си, свързани с дърводобив.

Започнаха и претърсвания и изземвания в общината, в дома на кмета Ешрефов и татко му. Операцията върви и в офиси на компании, свързани с бащата.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР