Mъж, представил се за Сатоши Киришима, бивш член на крайнолява

...
Mъж, представил се за Сатоши Киришима, бивш член на крайнолява
Коментари Харесай

Японец се крил 50 г. от правосъдието заради атентати. Разкри се преди да издъхне

Mъж, показал се за Сатоши Киришима, някогашен член на крайнолява японска формация, направила бомбени атентати през 70-те години на предишния век, умря през днешния ден, откакто се е укривал от правораздаването в продължение на близо половин век, съобщи Франс прес.

Мъжът неотдавна е бил настанен в болница в Камакура, където е страдал от рак на стомаха в финален етап. " Искам да изживея последните си мигове под същинското си име ", декларирал той в четвъртък, съгласно локалните медии.

" Има доста огромна възможност " пациентът да е Сатоши Киришима, съобщи почитан полицейски източник, представен от в. " Асахи ".

Засега няма коментар от японската полиция. Първоначално управляващите желаеха да потвърдят посредством ДНК разбор, че това в действителност е някогашният член на Източноазиатския антияпонски въоръжен фронт – крайнолява японска организация, която се стреми към въоръжена битка и прави терористични набези в средата на 70-те години на предишния век, като провежда бомбени атентати против огромни японски компании, напомня Българска телеграфна агенция.

При един от тези атентати през 1974 година против централата на " Мицубиши хеви индъстрис " в Токио умират осем души, а доста други са ранени.

Повечето от членовете на групата са задържани през май 1975 година, само че Сатоши Киришима заобикаля тази орис и силите на реда по този начин и не го откриват. Черно-бялата му фотография от десетилетия е изложена по стените на полицейските сектори в цяла Япония.

Преди гибелта си пациентът, показал се за фамозния дезертьор, споделил на полицията, че от десетилетия работи в строителна компания във Фуджисава, покрай Камакура, под подправеното име Хироши Учида. Той решил да влезе в болница едвам откакто страданията, породени от рака, станали нетърпими.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР