Мъж починал, но социалната работничка не оповестила смъртта му и

...
Мъж починал, но социалната работничка не оповестила смъртта му и
Коментари Харесай

Пенсионер почина, а измамница продължи да взима пенсията му още 33 години

 Мъж умрял, само че обществената работничка не обявила гибелта му и траяла да взима пенсията му. Хайме е умрял през 1980 година. Той не е имал деца нито родственици. Оттогава обществената работничка в старческия дом, в който старецът живял до гибелта си, й хрумнала блестяща концепция – да му взима пенсията. Това написа bulgaros.ovh позовавайки се на Ел Паис. Първите 23 години дамата получавала по 103 евро на месец, само че след 2007 година близо по 700 евро.

Директорът на банката се усъмнил и наредил на един от чиновниците си да ревизира случая. Служителят се разровил по документите и разкрил, че мъжът е умрял преди тридесет години. Те се обадили в полицията и измамничката била задържана.

На делото тя си признала, че когато умрял стареца, тя му взела всичките документи, разкрила платежната сметка, по която да получава пенсията. 83-годишната жена е упрекната в машинация и заграбване на държавни пари в изключително огромни размери. Прокуратурата изиска шест години затвор и да върне получените 200 000 евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР