Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е на косъм от смъртта

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Коментари Харесай

Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта след стрелба

" Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е на косъм от гибелта два дни след покушението, което провокира потрес в цяла Европа ", е декларирал в петък (17 май) по публичното радио унгарският министър-председател Виктор Орбан, предава Reuters .

Стрелбата е първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години насам и провокира мощни интернационалните реакции.

Политически анализатори и законодатели настояват, че тя е разкрила все по-напрегнатия и поляризиран политически климат както в Словакия, по този начин и в цяла Европа.

" Моля се за министър-председателя и се апелирам за Словакия ", е допълнил Орбан. " Пожелаваме му бързо възобновяване и завръщане на работа. Роберт Фицо е сред живота и гибелта ".

Орбан е безапелационен, че даже Фицо да се възвърне, той няма да може да се върне към служебните си задължения в продължение на месеци в сериозен миг в навечерието на изборите за Европейски парламент, които би трябвало да се проведат при започване на идващия месец.

" Изправени сме пред избори, които ще решат освен за членовете на Европейския парламент, само че дружно с изборите в Съединени американски щати могат да дефинират хода на войната и мира в Европа ", е отбелязал Орбан.

" В тази обстановка бихме имали огромна потребност от Роберт Фицо и от подкрепяща мира Словакия ", е показал още унгарският министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР