Мъж от заветското село Сушево е бил измамен по интернет.

...
Мъж от заветското село Сушево е бил измамен по интернет.
Коментари Харесай

Нова измама: Теглят пари от сметка на провавач в интернет

Мъж от заветското село Сушево е бил излъган по интернет. От сметката на 29-годишния човек са осъществени две тегления от по 500 евро всяко, осведоми представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Разград Илияна Георгиева.

Потърпевшият е алармирал в полицията на 3 декември, че към 20:00 часа на същата дата, е получил известие в профила си в OLX, където бил разгласил публикация за продажба на компютърна маса. Авторът на известието декларирал предпочитание да купи въпросната движимост.

За да преведе парите, изпратил линк на продавача, на който той да вкара персоналните си данни и номера на дебитната карта. Малко по-късно пострадалият получил два SMS-а, че от сметката му са осъществени две тегления в размер на 500 евро всяко.

По случая е стартирано следствие за закононарушение по чл.249, ал.1, прочие 2 от Наказателния кодекс, показват още от дирекцията в лудогорския град.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград предизвестиха жителите, че зачестяват опитите за телефонни измами в района.

През последните дни жители алармират, че са получили позвънявания, в които представящи се за служители на реда желаят пари от тях, с цел да заловят лъжец. Схемата е добре позната - " подпомагане при осъществяване на полицейска интервенция ". Освен този сюжет, се въртят и измами, свързани с продажба на пелети и дърва за огрев, ремонт или промяна на дограма, освобождение на пратка с документи.

Статистиката на дирекцията демонстрира, че от началото на 2022 година до в този момент са регистрирани 24 измами, шест от тях са от вида " телефонни ". За същия интервал на предходната година броят им е бил 12 и нито една телефонна. От шестте телефонни измами едната е била довършена и след това разкрита. Останалите пет са регистрирани като опити, които са предотвратени от полицейските чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР